Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

Zettips

Video 3 - Basis Melk schuimen

Video 3 - Hoe stel je de maler in?

In onze vorige video hebben wij laten zien hoe je de maler goed instelt. In deze video leggen we jou hoe je perfect melkschuim maakt voor bijvoorbeeld een overheerlijke cappuccino, een Latte macchiato of een flat white. Oefen je mee?

Lees verderVideo 3 - Basis Melk schuimen
Video 2 - Hoe stel je de maler in?

Video 2 - Hoe stel je de maler in?

In de vorige video hebben wij laten zien hoe je een espresso maakt. In deze video leggen we jou uit hoe je deze kan perfectioneren door de maler goed in te stellen.

Oefen je mee?

Lees verderVideo 2 - Hoe stel je de maler in?
Een cafetière/ duwpot wat is dat?

Een cafetière/ duwpot wat is dat?

Het principe is heel eenvoudig. Een glazen cilinder wordt gevuld met (vers geroosterde) grof gemalen koffie. Hierop wordt heet water gegoten dat gekookt heeft. Let op! Het water moet van de kook af zijn, zo'n 93 graden. De koffie en het water moeten goed gemengd worden met een lepel. Dit mengsel laat je zo'n 4 minuten trekken. Nu ga je de filterzeef-eenheid (=metalen zeef) met weinig kracht naar beneden duwen. Doe dit altijd rustig! Je wilt immers voorkomen dat het hete water uit de duwpot op jouw handen of elders terecht komt. Hmm, jouw koffie is nu al klaar om geschonken worden.

Lees verderEen cafetière/ duwpot wat is dat?
Video 1 - Hoe maak je een espresso?

Omdat wij op dit moment geen workshops mogen geven hebben wij een reeks van 4 video's voor jou opgenomen. In de eerste video laten wij je zien hoe jij de perfecte espresso thuis kunt bereiden.

Lees verderVideo 1 - Hoe maak je een espresso?
Hoe bewaar je koffie? Lees onze tips om koffie lang(er) te bewaren

Wij raden je aan om de koffie in de originele Boot verpakking, of in een luchtdichte bus, op een koele en droge plek te bewaren. Druk de sluitstrip op de Boot 250 grams verpakking goed dicht. Gebruik je een Boot kilozak? Rol dan de kilozak op tot waar de bonen zitten en zet er een klem op. Was een luchtdichte bus regelmatig uit om oude geuren te verwijderen. Zorg dat de koffie niet in aanraking komt met andere voedingsmiddelen of vocht, want ze neemt snel geurtjes op.

Lees verderHoe bewaar je koffie? Lees onze tips om koffie lang(er) te bewaren
Cold Brew Koffie recept
Een Cold Brew zet je met de lekkerste filterkoffie en de juiste tools van Boot.
Lees verderCold Brew Koffie recept

Producten 1 tot 6 van 10 in totaal

Toon per pagina