Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland

Blog

Taste, culinair theater met Dragan Bakema en ik

Dragan Bakema is een bijzonder acteur. Hij is ook fan van onze koffie. En als ik Dragan met Boot koffie zie, dan zie ik het absolute genieten. Dan zie ik een momentum van geluk door smaak.

Toen ik hoorde over de solo rol die Dragan speelt in het theater stuk Taste over de chefkok Jonathan Kelvin met 3 Michelin sterren die zijn smaak verliest, wilde ik daarheen. Ik maakte afgelopen week de laatste try out mee. De wereldpremière van Taste in de Amsterdome was zaterdag 9 oktober. *

Lees verderTaste, culinair theater met Dragan Bakema en ik
Het Boot Koffiespel - en de winnaars zijn...

Uit de vele goede deelnames heeft Barend Boot willekeurig de winnaars geselecteerd van de prachtige mede door Jura mogelijk gemaakte koffieprijzen. Kijk hier of jij gewonnen hebt.

Lees verderHet Boot Koffiespel - en de winnaars zijn...
Boot Koffie aanwezig tijdens NK blindproeven (wijn) 2021

Zondag 29 augustus a.s. vindt het NK blindproeven (wijn) plaats in Soesterberg. Het belang van deze competitie is groot. 25 teams bestaande uit 4 liefhebbers en sommeliers strijden voor een deelname aan het WK blindproeven. Slechts 1 team zal Nederland vertegenwoordigen. Het WK vindt op 02 oktober 2021 plaats in het Palais des Papes te Avignon in Frankrijk.

Na afloop van het NK is BOOT Koffie aanwezig voor het serveren van filterkoffie aan de wedstrijd deelnemers.

Lees verderBoot Koffie aanwezig tijdens NK blindproeven (wijn) 2021
Bijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie

Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer, met als uitgangspunt 84 punten of hoger. Het is een bonussysteem waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk staat aan 84 punten. Hoe hoger de score, hoe meer geld de boer ontvangt. Zo stimuleren wij samen met de coöperatie de koffieboer om zijn koffie naar een hoger niveau te tillen. Nu twee jaar op rij springen Rick, Barend en Dennis 3 meter de lucht in, bij het proeven van het sample. Je kan duidelijk proeven dat het bonussysteem werkt en dat daardoor de koffie ontzettend goed is.

Lees verderBijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie
Wie heeft koffie ontdekt?

In Nederland worden er gemiddeld 18,6 miljard kopjes koffie per jaar gedronken. Voor veel mensen is koffie dan ook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar waar komt deze drank vandaan? Wie heeft koffie ontdekt? In deze blog lees je meer over de geschiedenis van koffie. 

Lees verderWie heeft koffie ontdekt?
SPEEL HET BOOT KOFFIESPEL

Hoe werkt het?
Ga naar www.bootkoffiespel.nl en beantwoord de 3 vragen van het Boot Koffiespel en maak kans op een Jura E8 espressomachine + 1 jaar gratis koffie t.w.v. € 1669,00 of vele andere mooie prijzen! Doe zo vaak mee als je wilt! Weet jij de juiste antwoorden?

Lees verderSPEEL HET BOOT KOFFIESPEL

Producten 1 tot 6 van 29 in totaal

Toon per pagina