Winkelwagen

Blog

Bekendmaking van het BOOT Koffiespel

Here we go.... Eerst bedanken wij, ook namens Moccamaster, Aya & Ida en Koffiecanners, iedereen voor het meedoen aan het BOOT Koffiespel. Ook dit jaar heeft er weer een record aantal deelnemers meegedaan! Het rad van de digitale loting heeft gedraaid, onder toeziend oog van Darja en Stefan. We laten je niet langer in spanning….

Lees verderBekendmaking van het BOOT Koffiespel
De ontdekking van de Panama Hartmann Natural – Lot 33 - Limited Edition

Begin 2025 reisde onze koffie-inkoper Rick Maas opnieuw naar Panama. De weg naar de Hartmann-plantage is er een om nooit te vergeten: slingerend door de jungle, langs prachtige natuur, met 's avonds het gezang van krekels op de achtergrond. Zoals altijd werd Rick warm ontvangen door de gastvrije familie Hartmann, met wie we al jarenlang een hechte band hebben.

Tijdens meerdere cuppingrondes proefde Rick tientallen koffies, maar één sprong er meteen uit: de Panama Hartmann Natural – Lot 33. Het bijzondere natuurlijke proces dat de familie dit jaar toepaste, gaf de koffie een uitgesproken karakter: super sappig, bessigheid, zoet en heel aangenaam. Rick was direct overtuigd: "Deze koffie moest ik inkopen, zodat jij hem ook kunt proeven!"

Lees verderDe ontdekking van de Panama Hartmann Natural – Lot 33 - Limited Edition
Koude herfstdagen, opwarmen met lekkere koffie

Wat vliegt de tijd, het is alweer november! De dagen worden korter en de temperatuur begint te dalen. 's Ochtends trek ik mijn winterjas en handschoenen aan en fiets richting BOOT Koffie in Baarn. Tijd voor een nieuwe werkdag: mensen blij maken met onze heerlijke koffie. Het is koud op de fiets, dus ik verlang zelf ook naar een kopje koffie om op te warmen.

Lees verderKoude herfstdagen, opwarmen met lekkere koffie
Koffie verwerkingsmethodes

Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je kopje. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.

Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?

Lees verderKoffie verwerkingsmethodes
Koffiereis Sumatra  - No Coffee - No Story

Rick en Esther bezochten Kopepi Ketiara in Takengon, Sumatra. Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. Een eiland met een grillige geschiedenis en een enorme natuurlijke rijkdom die varieert van berglandschap, vulkanen, moerassen en regenwouden tot watervallen en meren. Bijna het hele eiland is Islamitisch, waarbij in de provincie Aceh de streng Islamitische sharia wet geldt.

De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door chairwoman Rahmah, wat bijzonder is in Medan. Er zijn ca. 1100 coöperatieleden, waarvan 70% vrouwelijk.

Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade...

Lees verderKoffiereis Sumatra - No Coffee - No Story
Perfecte balans

Onze Colombia is een biologische koffie van hoge kwaliteit, met smaaktonen van chocolade, honing en gedroogd fruit. Geen wonder dat deze koffie zo goed smaakt! Niet een ontzettend uitgesproken koffie, maar de chocolade tonen en een milde zoetheid zorgen voor een perfect gebalanceerde koffie.

Lees verderPerfecte balans

Producten 1 tot 6 van 71 in totaal

Toon per pagina