Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland

Blog

SPEEL HET BOOT KOFFIESPEL

Hoe werkt het?
Ga naar www.bootkoffiespel.nl en beantwoord de 3 vragen van het Boot Koffiespel en maak kans op een Jura E8 espressomachine + 1 jaar gratis koffie t.w.v. € 1669,00 of vele andere mooie prijzen! Doe zo vaak mee als je wilt! Weet jij de juiste antwoorden?

Lees verderSPEEL HET BOOT KOFFIESPEL
Boot Koffie Ride

Fiets ook mee met de Boot Koffie Ride!
Fietsen en koffie. Deze mooie traditie is al eeuwen oud. Nu we weer wat meer los komen van alle beperkingen, lijkt dit ons het perfecte moment om een leuke fietstocht te organiseren in samenwerking met Scuderia La Marzocco. Twee routes die beide starten en eindigen bij onze branderij voor Het Lokaal in Amersfoort. Je kunt zelf kiezen of je voor de ‘’makkelijke’’ korte route gaat of de gevorderde lange route. Beide routes hebben een stop in Bunschoten waar je (uiteraard) onze koffie krijgt, gemaakt met een La Marzocco mini in een te gek oud koffiebusje!

Lees verderBoot Koffie Ride
Toen acteur Dragan Bakema Boot Koffie ontdekte

Toen wij acteur Dragan Bakema vroegen of hij wilde meedoen aan een coffee cupping antwoordde hij enthousiast "ja graag". Wij stuurde hem de Panamaria Espresso en geïnspireerd schreef hij op zijn instagram een prachtig verhaal over zijn kennismaking met Boot Koffie. Geluk door smaak.

Lees verderToen acteur Dragan Bakema Boot Koffie ontdekte
De Hartmann familie breidt uit met Mi Finquita

Al ruim twintig jaar zijn wij verwikkeld in een romance met de Hartmann familie in Panama. Onze beroemde koffies zoals de Panama Birdsong, Hartmann Natural en de Mi Finquita worden door de Hartmann familie geproduceerd. De zogeheten ‘Hartmann Estate’ staat als een huis en biedt ruimte voor Ratibor Hartmann en zijn vrouw Tessie een eigen project te starten, genaamd ‘Mi Finquita‘. Dit project is nu een aantal jaren onderweg en kun je zien als een kleine coöperatie waar Ratibor en Tessie andere boeren helpen om de kwaliteit te verbeteren en de koffie te verkopen. In deze blog lees je een klein stukje uit het koffieTcacao blad (www.koffietcacao.nl), waar onze collega Dennis voor heeft geschreven. Dit stukje gaat over de reis die wij elk jaar maken om in te kopen bij o.a. Mi Finquita.

Lees verderDe Hartmann familie breidt uit met Mi Finquita
Koffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot

Waarom dit koffielied “Ruik de Struik”. Ik heb een simpel antwoord : “Met een lied kan ik jou en de koffiedrinker raken met mijn koffieverlangen. Help je mee dit door te geven? “

Ik ben meer dan 30 jaar koffiebrander, van het Nederlandse familie bedrijf Boot Koffie, uit Baarn. De geur en de smaak van specialty koffie van speciale arabica koffiestruiken kan imponerend, overweldigend zacht, machtig en aangrijpend zijn. Die ervaring beleven en de rijkdom ervaren van verhalen van koffieboeren en hun plukkers, en de inspiratie beseffen van koffiebranders en koffiezetters en baristas  wil ik aan koffiedrinkers overbrengen.

Lees verderKoffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot
Hallelujah voor de Panamese koffiestruik - The Best of Panama Auction

Dankbaar en trots ben ik. Dat we met de Booten voor zoveel heerlijke koffie zorgen, ook samen met de geweldige koffieboeren van Panama.

Het geluid van de koffiebes
Gisteren zag ik in het webinar over Best of Panama koffie weer enkele van de meest beroemde koffieboeren van Panama. Het voelde voor mij een beetje als ‘thuiskomen’: koffie-moeder Maria Ruiz, die er zo prachtig uit ziet en vertelt over het geluid van de koffiebes dat de pluk-experts van de Ngobe Bugle indianen kunnen horen.  Price Peterson, de grootvader van de Panamese Geisha koffie ...

Lees verderHallelujah voor de Panamese koffiestruik - The Best of Panama Auction

Producten 1 tot 6 van 24 in totaal

Toon per pagina