Winkelwagen

Artikelen

LEF - BOOT Koffie valt in de prijzen

Afgelopen week heeft BOOT Koffie de LEF-prijs gewonnen! Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de Maatschappij (voor ons departement Eemland) – Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook.

Lees verderLEF - BOOT Koffie valt in de prijzen
Artikel Odin Magazine - Drink koffie en thee als een sommelier

Biologische koffie, meer dan alleen een verantwoord bakkie.
Hoe bepaal je nou wat echt goede koffie is? Hoe kan je nog meer genieten van je dagelijkse bakkie? En wat komt er allemaal kijken bij de teelt van biologische koffiebonen? Ik sprak met Barend van Boot Koffie, die vertelt over wat er allemaal te ontdekken is in de wereld van koffie..

Lees verderArtikel Odin Magazine - Drink koffie en thee als een sommelier
AEROPRESS KAMPIOENSCHAPPEN

Afgelopen zaterdag waren de Dutch Aeropress kampioenschappen van 2023, en wat was het leuk en spannend! 48 deelnemers streden om het Nederlands kampioenschap en het felbegeerde ticket naar Melbourne, Australië. Daar komen 62 landen samen om te strijden om het wereldkampioenschap. Onze Indra, Rick, Barend en Matthijs van Het Lokaal deden mee, dus was het spannender dan ooit tevoren. Bij de Aeropress kampioenschappen krijgt iedereen dezelfde koffie, en draait het echt om het perfecte recept te vinden. Je kunt je hier als barista dus echt onderscheiden. Want waar is de jury naar op zoek? Is het zoetheid? Is het complexiteit? Of moet vooral een dikke body goed te proeven zijn?

Lees verderAEROPRESS KAMPIOENSCHAPPEN
Artikel De Gooi- en Eemlander - ’Koffie is echt een ondergeschoven kindje voor sterrenrestaurants’
Boot Koffie werd 50 jaar geleden in Baarn opgericht door Jacob Boot, pionier in Europa op het gebied van 'specialty coffee'. Zoon Barend runt het bedrijf sinds begin jaren 90 met net zo veel passie als zijn vader.
Lees verderArtikel De Gooi- en Eemlander - ’Koffie is echt een ondergeschoven kindje voor sterrenrestaurants’
Artikel Baarnsche Courant - ‘Baarn beroemd door koffiefamilie met ‘t gouden pakje’

Boot Koffie bestaat in 2023 een halve eeuw en dat willen ze weten. Aan de gevel in de Laanstraat hangt een uithangbord dat dit duidelijk vermeldt. Het familiebedrijf is in 1973 opgericht door Jacob Boot, vader van de huidige eigenaar Barend (67). Sinds 1 januari mag Darja Koster zich directeur noemen. Zij neemt een aantal dagelijkse taken over van Barend. Koster is overigens niet nieuw bij Boot, ze werkt er al vijftien jaar.

Lees verderArtikel Baarnsche Courant - ‘Baarn beroemd door koffiefamilie met ‘t gouden pakje’
Artikel Villa d'Arte - Hoera, 50 jaar koffie!

Boot Koffie is expert in het zorgvuldig en persoonlijk uitzoeken van de juiste smaken koffie. Die sensitiviteit, smaakbewustheid en kennis zit in alle medewerkers. Daar hebben ze veel kopjes koffie voor geproefd! De diepte van de geuren van echte gelaagde koffie kan de ziel raken. En je een gevoel van geluk geven. Ook daar zijn alle medewerkers – en Boots clientèle – het roerend over eens. De spreuk van Boot Koffie is daarom ook: 'Geluk door smaak'. Ook het geluk van de koffieboer komt terug in de smaken en geuren van de koffie. Alle schakels in het proces van het maken van de koffie gaan op een goede en eerlijke manier. En de koffie is van nature klimaatneutraal. Iets om trots op te zijn.

Lees verderArtikel Villa d'Arte - Hoera, 50 jaar koffie!

Producten 1 tot 6 van 22 in totaal

Toon per pagina