Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland

Koffie reizen

De Hartmann familie breidt uit met Mi Finquita

Al ruim twintig jaar zijn wij verwikkeld in een romance met de Hartmann familie in Panama. Onze beroemde koffies zoals de Panama Birdsong, Hartmann Natural en de Mi Finquita worden door de Hartmann familie geproduceerd. De zogeheten ‘Hartmann Estate’ staat als een huis en biedt ruimte voor Ratibor Hartmann en zijn vrouw Tessie een eigen project te starten, genaamd ‘Mi Finquita‘. Dit project is nu een aantal jaren onderweg en kun je zien als een kleine coöperatie waar Ratibor en Tessie andere boeren helpen om de kwaliteit te verbeteren en de koffie te verkopen. In deze blog lees je een klein stukje uit het koffieTcacao blad (www.koffietcacao.nl), waar onze collega Dennis voor heeft geschreven. Dit stukje gaat over de reis die wij elk jaar maken om in te kopen bij o.a. Mi Finquita.

Lees verderDe Hartmann familie breidt uit met Mi Finquita
De 3 c’s: corona lepel, de corona kop en Coffee For Peace
Eind februari reisde ik naar Colombia. Ik ging als jurylid proeven in de finale van winnende lokale koffieboeren van de competities “The Best Coffee of Antioquia” en “The Best Coffee of Cauca”. Het zijn jaarlijkse wedstrijden waar vooraanstaande koffiebranders uit alle werelddelen worden uitgenodigd. De deelnemende koffieboeren, de meesten hebben maar 0,5 tot 1,5 hectare koffie, wonen en werken in gebieden waar (tot voor kortgeleden nog) de Colombiaanse cocaïnemaffia de dienst uitmaakt. Zij speelt lokaal een prominente, manipulatieve rol naar de boeren om hen te pressen coca-planten te verbouwen.
Lees verderDe 3 c’s: corona lepel, de corona kop en Coffee For Peace
Koffieboer Ricardo Koyner bezoekt Boot Branderij en koffiewinkel Baarn

“Waar kun je meemaken dat de koffieboer van ver weg jou in je eigen winkel en branderij komt opzoeken? Juist, bij Boot Koffie!”, straalt Barend Boot trots. Nadat wij dit jaar al bezoekjes van koffieboeren uit Rwanda en Bolivia hebben gehad (binnenkort komt hun koffie beschikbaar!), is onze vriend en bekende koffieboer Ricardo Koyner uit Panama op bezoek. Onze topper Panamaria komt van zijn Finca. Zaterdag bezocht hij de Boot koffiewinkel Baarn en onze branderij in Amersfoort.

Lees verderKoffieboer Ricardo Koyner bezoekt Boot Branderij en koffiewinkel Baarn

3 producten(en)

Toon per pagina