Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

Koffie

Panama voelt voor mij als thuiskomen

De geschiedenis en de band met Panama van mij en mijn familie begon meer dan 30 jaar geleden met de Panamaria, de fantastische koffie van de maand oktober met een heerlijk brede laag zoetigheid van fruit zoals abrikoos en chocolade en die subtiel afsluit met een citruszuurtje.

Lees verderPanama voelt voor mij als thuiskomen
Koffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot

Barend Boot: "Ik ben al meer dan 30 jaar koffiebrander, van het Nederlandse familie bedrijf Boot Koffie, uit Baarn. De geur en de smaak van zulke specialty koffie kan overwelmend zijn. Die ervaring als je je ervoor opent en de rijkdom van alle verhalen van koffieboeren en hun plukkers, en de inspiratie van koffiebranders en koffiezetters en baristas wil ik aan koffiedrinkers overbrengen. Ik heb het diepste verlangen dat we de namen van de boer en de plukker en de brander leren kennen en hen met het drinken van de koffie ontmoeten.

Lees verderKoffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot
Het Boot Koffiespel - en de winnaars zijn ...

Uit de vele goede deelnames heeft Barend Boot willekeurig de winnaars geselecteerd van de prachtige mede door Jura mogelijk gemaakte koffieprijzen. Kijk hier of jij gewonnen hebt.

Lees verderHet Boot Koffiespel - en de winnaars zijn ...
Wat is biologische koffie? Dat is zuivere koffie!

Maak kennis met een aantal van ’s werelds beste 'organic' koffiesoorten.

Lees verderWat is biologische koffie? Dat is zuivere koffie!
SPEEL HET BOOT KOFFIESPEL

Ga naar www.bootkoffiespel.nl en beantwoord de 3 vragen van het Boot Koffiespel en maak kans op een Jura E8 Dark Inox espressomachine + 1 jaar gratis koffie t.w.v. € 1585,00 of vele andere mooie prijzen! Doe zo vaak mee als je wilt! Weet jij de juiste antwoorden?

Lees verderSPEEL HET BOOT KOFFIESPEL
Heimwee naar geur - Artikel koffieTcacao nr. 35

Net nog voor de lockdown besluit ik op de valreep naar Colombia af te reizen voor een koffieproeverij in het kader van ons Coffee for Peace-project. Ik ben uitgenodigd als hoofdjurylid te fungeren van een panel met ervaren, mondige proevers. Een eer en een plezier, want vooral discussiëren en samen interpreteren van smaakprofielen vind ik ronduit fascinerend. Het evenement wordt gehouden op een prachtige hacienda niet al te ver van Medellín. Aan het einde van het koffiegelag, na zo’n drie dagen intens ruiken en slurpen, volgt de veiling van de allerbeste lots. In de veilingzaal beland ik in een waarachtig Colombiaans pandemonium. Achterin zo’n zestig jubelende koffieboeren uit schilderachtige dorpen zoals Caicedo en Urrao en voorin ruim twintig ietwat beduusde internationale koffieproevers. En dan begint de veiling!

Lees verderHeimwee naar geur - Artikel koffieTcacao nr. 35

Producten 1 tot 6 van 28 in totaal

Toon per pagina