Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland

Koffie

Prijswijzigingen per 1 november 2021

We zullen gelijk maar met de deur in huis vallen: per 1 november 2021 gaat de prijs van de koffie omhoog. We hebben dit zolang mogelijk uitgesteld (vanwege Corona), maar zijn nu op een punt gekomen dat we genoodzaakt zijn dit nu wel te wijzigen.

Lees verderPrijswijzigingen per 1 november 2021
Taste, culinair theater met Dragan Bakema en ik

Dragan Bakema is een bijzonder acteur. Hij is ook fan van onze koffie. En als ik Dragan met Boot koffie zie, dan zie ik het absolute genieten. Dan zie ik een momentum van geluk door smaak.

Toen ik hoorde over de solo rol die Dragan speelt in het theater stuk Taste over de chefkok Jonathan Kelvin met 3 Michelin sterren die zijn smaak verliest, wilde ik daarheen. Ik maakte afgelopen week de laatste try out mee. De wereldpremière van Taste in de Amsterdome was zaterdag 9 oktober. *

Lees verderTaste, culinair theater met Dragan Bakema en ik
Bijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie

Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer, met als uitgangspunt 84 punten of hoger. Het is een bonussysteem waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk staat aan 84 punten. Hoe hoger de score, hoe meer geld de boer ontvangt. Zo stimuleren wij samen met de coöperatie de koffieboer om zijn koffie naar een hoger niveau te tillen. Nu twee jaar op rij springen Rick, Barend en Dennis 3 meter de lucht in, bij het proeven van het sample. Je kan duidelijk proeven dat het bonussysteem werkt en dat daardoor de koffie ontzettend goed is.

Lees verderBijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie
Wie heeft koffie ontdekt?

In Nederland worden er gemiddeld 18,6 miljard kopjes koffie per jaar gedronken. Voor veel mensen is koffie dan ook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar waar komt deze drank vandaan? Wie heeft koffie ontdekt? In deze blog lees je meer over de geschiedenis van koffie. 

Lees verderWie heeft koffie ontdekt?
Nieuwe oogst Colombia Kachalu Organic

Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer. We hebben samen een bonussysteem opgezet waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk of hoger is dan 84 punten. Hoe hoger de score, hoe meer geld de boer ontvangt. Zo stimuleren wij samen met de coöperatie de koffieboer om zijn koffie naar een hoger niveau te tillen.

Lees verderNieuwe oogst Colombia Kachalu Organic
Corona, de koffieboon en het leven van koffieboeren in Colombia

Hier in Nederland zuchten we onder de stress die corona met zich meebrengt. Voorzichtig zijn, afstand houden en niemand aanraken - dat hakt er in. Dat gaat onder de huid zitten. Daarom zijn we maar wat blij dat we een vaccinatie krijgen. En nog blijer zijn we dat we binnenkort weer kunnen gaan leven, nu de gevaren van besmetting afnemen!

Lees verderCorona, de koffieboon en het leven van koffieboeren in Colombia

Producten 1 tot 6 van 12 in totaal

Toon per pagina