Winkelwagen

 • Gratis verzending in NL vanaf €25
 • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
 • Levering Benelux & Duitsland
 • Veilige betaalmethodes

Koffiemachines, molens, etc

De beste machines en de hoogste kwaliteit bonen zorgen ervoor dat jouw espresso of filterkoffie thuis een echte smaaksensatie wordt! Ons assortiment bestaat uitsluitend uit top merken van betrouwbare leveranciers waar wij al jaren mee samenwerken.

Bij aankoop van elke espressomachine vanaf € 595,00 ontvang je een heerlijke kilo Boot Koffie. Wij bezorgen jouw machine de volgende dag bij je thuis of je kunt deze afhalen in de koffiewinkel Baarn.

Eerst zien, dan geloven? Bezoek de koffiewinkel in Baarn voor een advies op maat en een machine demonstratie. Onze ervaren barista’s laten je graag zien en proeven welke machine het beste bij jou past. Proef anders – Geluk door smaak!

Maak een demo afspraak

Producten 1-12 van 91

Van hoog naar laag sorteren
 1. Hario Skerton Pro handmolen Hario Skerton Pro handmolen
  Hario Skerton Pro handmolen

  Robuuste koffiemolen met keramische, conische maalschijven

  € 69,95
 2. Jura E6 Platina Jura E6 Platina
  Jura E6 Platina

  De E6 is een veelzijdige koffiemachine, voorzien van innovatieve technologieën + Gratis kilo koffie!

  € 949,00
 3. Jura E6 Piano White Jura E6 Piano White
  Jura E6 Piano White

  De E6 is een veelzijdige koffiemachine, voorzien van innovatieve technologieën + Gratis kilo koffie!

  € 949,00
 4. Jura A1 Piano White Jura A1 Piano White
  Jura A1 Piano White

  Compacte elegantie voor koffiepuristen. + Gratis kilo koffie!

  € 699,00
 5. Jura A1 Piano Black Jura A1 Piano Black
  Jura A1 Piano Black

  Compacte elegantie voor koffiepuristen. + gratis kilo koffie!

  € 699,00
 6. Jura Z6 aluminium Jura Z6 aluminium
  Jura Z6 aluminium

  Genot met stijl en klasse + gratis kilo koffie!

  € 2.399,00
 7. Jura WE8 Dark Inox Jura WE8 Dark Inox
  Jura WE8 Dark Inox

  Voor liefhebbers van specialiteiten + gratis kilo koffie!

  € 1.790,00
 8. Jura WE6 Piano Black Jura WE6 Piano Black
  Jura WE6 Piano Black

  Acht koffieklassiekers met één druk op de knop + gratis kilo koffie!

  € 1.490,00
 9. Jura E8 Touch Platina Jura E8 Touch Platina
  Jura E8 Touch Platina

  De E8 is heel eenvoudig via het 2,8” touchscreen-kleurendisplay te bedienen en verwent u met perfecte koffiespecialiteiten + gratis kilo koffie!

  € 1.299,00
 10. Jura E8 Platina Jura E8 Platina
  Jura E8 Platina

  Cappuccino, Flat White & Latte Macchiato met één druk op de knop + gratis kilo koffie!

  € 1.249,00
 11. Jura E8 Piano White Jura E8 Piano White
  Jura E8 Piano White

  Cappuccino, Flat White & Latte Macchiato met één druk op de knop + gratis kilo koffie!

  € 1.249,00
 12. Jura E8 Dark Inox Jura E8 Dark Inox
  Jura E8 Dark Inox

  Cappuccino, Flat White & Latte Macchiato met één druk op de knop + gratis kilo koffie!

  € 1.249,00

Producten 1-12 van 91

Van hoog naar laag sorteren

Wat is de beste koffiemolen? Elektrisch of handmatig?

Boot koffie geeft tips over koffiemolens voor thuis of in de kleine horeca

Koffie drinken is een zintuigelijke ervaring – smaak en geur. Het malen van de bonen in de koffiemolen zorgt er bovendien voor dat de heerlijke geur van de koffie zich door de hele keuken verspreid...voor iedere koffieliefhebber is dit een fantastisch moment. Vers gemalen koffie heeft een intense geur en een fantastische smaak. Koffiebonen die gemalen verpakt zijn hebben kans om hun geur en smaak te verminderen.

Een volautomaat heeft een ingebouwde koffiemolen. Als je thuis een halfautomaat gebruikt om de mooiste espresso te zetten met de mooiste koffiebonen van Boot Koffie, is een goede koffiemolen een essentieel onderdeel voor (herhaald) succes.

Om een keus voor een handmolen of een elektrische koffiemolen te maken zijn vier elementen van belang: gemak, maalstand, geluid en kosten.

Met welke koffiemolen maak ik de lekkerste filterkoffie en/of espresso

Belangrijk voor molens is de consistentie van de maalgrootte van de koffiekorrels (allemaal dezelfde grootte, ook bij een grove maling). Snelheid van malen door de maler is dus geen argument. Want essentieel voor de balans en de herhaalbaarheid van de smaak van je koffie is dat de espresso maling dezelfde is. Ongelijke koffiekorrels geven een ongelijkmatige waterdoorstroom. Het water komt onregelmatig in contact met de koffiebonen en geeft de smaak onregelmatig af. Ook kan het water te snel langs de koffiebonen stromen. Niet wenselijk, want je wilt in ieder kopje koffie dezelfde verhouding tussen mooie smaak en geur ervaren.

Koffiemolen: handmatig of elektrisch

Handmatige koffiemolens zijn van gemiddelde tot hoge kwaliteit en zijn over het algemeen goed in te stellen. Specifieke (erg) grove instellingen zijn soms lastiger constant te malen. De handmatige koffiemolens zijn vaak relatief klein en compact, ze zijn in een hand te houden. Een handmolen heeft een eenvoudige constructie dus is eenvoudig schoon te houden (erg belangrijk – achterblijvend koffiestof geeft een bittere smaak af aan de verse koffiebonen!

Handmatige molens zijn vaak relatief goedkoop en zeer duurzaam. Een handmatige koffiemolen produceert erg weinig geluid.

Elektrische koffiemolens zijn beschikbaar van matige kwaliteit (bijvoorbeeld goedkope, eenvoudige bladmalers – sterk af te raden!) tot zeer hoge kwaliteit. De beter ontworpen en gebouwde elektrische malers zijn zeer consistent en zeer gemakkelijk in gebruik. De dure elektrische malers hebben vaak veel verschillende instellingen en soms ook weegmogelijkheden. Elektrische koffiemolens maken veel geluid. Aanschafprijs van elektrische koffiemolens varieert van goedkoop tot zeer duur, de keuze wordt dus in hoofdzaak bepaald door de opties die jij wilt hebben.

Gebruik een koffiemolen als een echte barista, thuis of in de horeca

BOOT Koffie maalt sinds 1973 voor grote en kleine klanten op een professionele koffiemolen. De maalgraad is belangrijk voor de bereiding van de beste espresso of filter koffie. Als jij een koffiemolen wilt kopen zijn een aantal argumenten belangrijk: kosten, maalstand, geluid en gemak. In onze webwinkel verkopen wij verschillende koffiemolens aan die passen bij jouw ambitieniveau om de lekkerste espresso of filter koffie thuis of in kleine horeca te zetten. Kijk eens bij onze tips zoals de Demoka of Baratza.