Beste koffieliefhebber,

Per woensdag 31 mei 2023 zullen wij een prijswijziging doorvoeren. Gemiddeld zal de verhoging zo'n 8% zijn. Dit betekent voor jou ongeveer € 0,02 per gezet kopje.

De reden voor deze prijsstijging is dat wij nog steeds te maken hebben met uitdagingen die lokaal en in de wereld spelen. De klimaatveranderingen blijven hun doorwerking hebben op de productie van koffie bij de boeren van wie wij koffie importeren. Voor Specialty Coffee betekent dit minder opbrengst van de oogst. Omdat de boer minder kan oogsten, leidt dit tot prijsstijgingen van de koffie in de diverse koffielanden. Daarnaast zijn de productiekosten bij de boeren in de koffiewereld gestegen.

Het voordeel voor de koffielanden en boeren is wel dat er een groter deel terecht komt bij de boeren zelf. Doordat er schaarste is kunnen koffieboeren Specialty Coffee namelijk tegen een veel betere prijs verkopen. Hierdoor blijft er meer geld over om de leefomstandigheden te verbeteren, nog betere koffie te verbouwen en door te gaan met investeren in zorg voor het milieu op de plantages.

Een uitdaging voor BOOT Koffie om daarin onze steen bij te blijven dragen omdat dit al 50 jaar onze missie is. Alleen eerlijke koffie van de beste kwaliteit in- en verkopen en de 'BOOTschap' uitdragen dat dit van groot belang is voor onze en ook jouw bijdrage aan een betere wereld.

Geluk door smaak.

Plaats je bestelling