Koffie van de maand maart 2024 - Brazil Santos Espresso
Het is weer de hoogste tijd! Dit keer heb ik de nieuwe koffie van de maand 'Brazil Santos Espresso' op mijn koffiemolen thuis. Dat betekent de molen opnieuw afstellen en weer heerlijk aan de slag met alle smaken in deze koffie. Voor mij een feestje, voor anderen een ramp.

Ik weet dat de Brazil Santos grover gemalen moet worden dan bijvoorbeeld de Colombia Kachalu of de Panama Birdsong, hierop kan ik de maalstand alvast aanpassen. Vervolgens gebruik ik mijn standaard recept om mee te beginnen: 18 gram koffie, 36 gram / ml espresso. Ik begin met een doorlooptijd van 25 seconden. Dan proef ik de koffie: de smaaktonen zijn voor mij hazelnoot, karamel, chocolade en steenfruit.Is de koffie te bitter, laat ik de koffie korter doorlopen. Heeft de koffie een te hoge aciditeit, dan laat ik de koffie langer doorlopen. Verder kun je de sterkte bepalen door te spelen met de verhouding water en koffie. Zelf gebruik ik de Eureka Mignon koffiemolen en een espressomachine met E61-zetgroep. Door de molen vaker af te stellen leer je hoe je de beste espresso thuis kan zetten.

De Brazil Santos is een koffie waar wij trots op zijn. Het is een allemansvriend vol mooie smaken en een unieke balans. De naam Santos komt trouwens niet van de naam van de plantage, maar van de havenstad waarlangs de meeste koffie oogsten uit Brazilië worden geëxporteerd naar Europa. Dus waar wacht je nog op? Laat je betoveren door de Braziliaanse koffie en zet deze koffie precies zoals jij hem lekker vindt. Kom je er niet uit? Vraag onze barista's voor tips & tricks of volg één van onze workshops. Wij helpen je op weg in dit avontuur vol smaak en passie!

Geluk door smaak.

Stefan Heuvelmans, barista

Brazil Santos Espresso

Brazil Santos Espresso Brazil Santos Espresso
Brazil Santos Espresso
Vanaf € 8,99

Noten, karamel & steenfruit