Rwanda Gatatu Washed Espresso - Limited Edition

Nu verkrijgbaar - De tweede limited edition koffie van Abdullah, de Rwanda Gatatu Washed.

Deze gewassen espresso koffie is mooi fris en past bij warm weer. Een makkelijk drinkbare espressokoffie en toegankelijk. Met appel, perzik, en citroen in de boventonen en daarbinnen caramelachtige kruiden.

Café de Gisagara is in 2014 gestart. Voor die tijd was er weinig aandacht voor koffiekwaliteit en bestond weinig infrastructuur. Door het verstrekken van microkredieten aan lokale boeren is er een bloeiende koffiecultuur ontstaan. Naast een eerlijke prijs krijgen de koffieboeren aan het eind van het seizoen een extra bonusbetaling.

Bij gewassen koffie komt de kwaliteit van de koffieboon volledig tot z’n recht. De schil van de bes heeft geen invloed op de koffieboon, zoals bijvoorbeeld bij een honey koffie waarbij de zoetheid van de bes in de boon wordt opgenomen.

De smaak van een gewassen koffie is voor bijna 100% afhankelijk van het feit dat de boon tijdens zijn groeicyclus voldoende natuurlijke suikers en voedingsstoffen heeft opgenomen. Dit betekent dat de variëteit of type arabicaboon, de grond waarop de koffiestruiken verbouwd worden, het weer, de rijpheid van de koffiebessen tijdens het plukken, de wijze van fermentatie, en het wassen en drogen van de koffiebessen absoluut essentieel zijn.

Bestellen