Wat is Cold Brew Koffie?
Cold Brew is een afgekoelde filterkoffie. Niet te verwarren met ijskoffie. Ijskoffie wordt gezet met warm bereide filterkoffie of een espresso en daarna snel gekoeld met ijsklontjes. Cold Brew vergt iets meer liefde, aandacht en geduld, maar het resultaat is dit zeer zeker waard!

Wat heb je nodig?
- 80 gram gemalen Boot filterkoffie
- 900 ml water
- Een afsluitbare fles of weckpot
- Een (Hario) Drip Filter
- Koffiefilters

Bereiding:
- 5 min bereiding
- 12 uur wachttijd

Recept: Hoe zet je Cold Brew?
Cold Brew Coffee zet je met de lekkerste filterkoffie en de juiste tools van Boot. Een goede Cold Brew heeft minstens 12 uur de tijd nodig om goed op smaak te komen.

Je doet 80 gram filterkoffie (weeg dit af of houd ongeveer 6 tot 8 schepjes gemalen filterkoffie aan) in een fles of weckpot (1 Liter). Deze vul je met 900 ml koud water en deze sluit je goed af. Schud het mengsel een paar keer grondig en laat het 12 uur in de koelkast staan. Hierdoor kunnen alle aroma’s van de koffie zich goed vermengen met het water.

Na 12 uur schenk je het geheel uit de fles of weckpot door een papieren koffiefilter in een (Hario) Drip Filter in een schone fles of weckpot. Tip! Maak het koffiefilter eerst helemaal vochtig voordat je hem gebruikt. Zo voorkom je dat er een muffe papiersmaak in de Cold Brew terecht komt en zo blijven er geen heerlijke smaken achter in het koffiefilter.

Serveer je Cold Brew in een longdrink glas. Zeker met het warme weer, raden we je aan om er lekker veel ijsklontjes in te doen. De zacht strelende, zoete, intense smaak zal je betoveren en verkwikkend werken.

Met welke koffie zet je een Cold Brew?
Je kunt met elke Boot filterkoffie een heerlijke Cold Brew maken, maar wij zouden Boot Koffie niet zijn als wij niet een aantal aanraders voor je hadden. Zet de lekkerste Cold Brew met:

Rwanda Imbuto Natural Filter - Limited Edition
Chocolade, rode bes en zoet  

Ethiopië Organic Filter

Citroen, chocolade, bloemig

Colombia Kachalu Organic Filter
Karamel, chocolade, amandel, druif

Cocktail Tip!
Maak ijsblokjes van jouw Cold Brew en gebruik ze in een koffiecocktail.

Geniet van je Cold Brew Koffie! Maak meer geluk – Geluk door smaak!