Onlangs ontvingen wij bericht van schrijfster Heleen van Royen dat zij is gevallen voor de kwaliteit en van de bonen van BOOT. Over haar zoektocht naar het vinden van de juiste koffie om het perfecte kopje koffie thuis te kunnen zetten schreef zij voor het blad Vrouw een column getiteld "Bak ellende". In haar drukke schema vond Heleen tijd om voor ons enkele vragen te beantwoorden over haar zoektocht naar de juisten bonen.

Hoe ben je bij BOOT Koffie terecht gekomen?
We zijn met ons nieuwe espressoapparaat naar de Koffieschool in Utrecht gegaan. Daar hebben we geleerd een fatsoenlijke espresso te maken ;-) En daar maakten we kennis met Boot, omdat we met Boot bonen les kregen. 

Waarom heb je gekozen voor de bonen van BOOT Koffie?
Weer terug van school hebben we allerlei bonen geprobeerd, maar na vele, vele proeverijen kwamen we toch - weer - uit bij BOOT, omdat we die het allerlekkerst vonden, heel vol van smaak, precies zoals je hoopt dat koffie smaakt. Dat de bonen vers gebrand zijn, helpt ook. Datum staat op de verpakking, je weet wat je koopt. Het merk heeft een sympathieke uitstraling. Er zit een mooie familiegeschiedenis aan vast en Baarn ligt bij ons in de regio, want we wonen in Hilversum.  

Wat is voor jou het geheim voor het perfecte kopje koffie?
Omdat ik nog altijd worstel met het stoompijpje heb ik een eigen methode ontwikkeld om een latte macchiato te maken. Ik vul een glas voor eenderde met volle, houdbare melk. Dat verwarm ik 1 minuut en 20 sec in de magnetron, op 600W zodat de melk ongeveer 65 graden is. Tegelijk doe ik wat melk in onze automatische melkschuimer. Het melkschuim wals ik, ik tik de bubbels eruit en giet het met beleid op de warme melk. Intussen heb ik een dubbele espresso gezet in een ijzeren kannetje. Dat kannetje giet ik voorzichtig leeg langs de zijkant van glas zodat de espresso naar het midden zakt, onder het schuim en zich daar vermengd met de melk. Ziet er prachtig uit en is zeer smakelijk. Voor mij niet alleen het perfecte kopje koffie, maar ook een perfect ontbijt :) 

Wat is je favoriete BOOT koffie?
Vooralsnog de Brazil Santos, maar we staan natuurlijk open voor nieuwe smaken!