Foto: Koffieboer Chai met Marianne Boot en Barend Boot voor Boot Koffiewinkel in Baarn.


Bezoek Thaise koffieboer van de "Pride of Thailand" Doi Chaang aan winkel Boot Koffie

Ruim 30 jaar geleden werden de eerste arabica koffiestruiken op de berghellingen in het noorden van Thailand aangeplant. Doel was de arme boeren een beter bestaan te bieden met de koffieverbouw. De opiumverbouw opgedrongen door de krijgsheren, zorgde in de regio voor geweld, uitputting van de grond, ontbossing. Boot Koffie was vanaf dat prille begin van de koffie betrokken bij het ontstaan van de koffiecultuur in Thailand. De vader en moeder van eigenaar Barend Boot leerden de koffieboeren koffie te selecteren,  koffie te branden en te ‘cuppen’ en hoe goede arabica-koffie proeft. Mevrouw Patchanee en andere Thaise agronomen kwamen enkele keren naar Nederland. Jaarlijks werd de nieuwe oogst Pride of Thailand koffie in Nederland binnengehaald vaak via Direct Trade. En alles biologisch!
 
Zo is de koffie een onmisbare hoeksteen in het assortiment van Boot Koffie. Dat is om 2 redenen: het succes voor de koffieboer en de smaak.
 
Koffieboer en chairman Phitsanuchai Kaewphichai ( kortweg Chai) werd in de winkel van Boot Koffie hartelijk ontvangen door Barend Boot en zijn moeder. Kennis, ervaring en verhalen werden uitgewisseld. Wat een succes betekent de sociale onderneming Doi Chaang voor de 1200 koffiefamilies van de boeren en vele boeren in de regio’s eromheen! De feiten spreken voor zich. De koffieboer krijgt een heel goede prijs voor zijn bessen en 30 % van de nettowinst van de onderneming vloeit terug naar projecten voor de boeren zoals bijv. schoon water,  kindercreche, etc.  Er zijn wel 2 millioen schaduw bomen geplant in de regio van de koffievelden, ook om ontbossing tegen te gaan.  Gefinancierd uit eigen middelen.
 
Fantastisch om te ervaren en te horen dat Thaise koffie drinken zoveel impact heeft. En ook hoe ver en diep de wortels van Boot Koffie teruggaan, maar vooral gericht zijn op de toekomst: koffie uit Thailand blijven importeren om het Thaise geluk met onze klanten te blijven delen en daarmee de Thaise koffieboeren blijvend ondersteunen naar betere omstandigheden.
 
Smaak van de Thailand
De koffie is bijzonder ! Ze heeft veel in zich van de Aziatische keuken: kruidig, citroengras, bessen, umami, pikant, citroencake, en iets laurier in de nasmaak.
 
Drink je mee met dit prachtige koffieverhaal ?
The Pride of Thailand Espresso Organic kun je kopen via bootkoffie.nl en bij speciaalzaken en de Boot Koffie winkel in Baarn.

Boot Koffie
Laanstraat 49, Baarn
Tel. 035-54 171 78 ; info@bootkoffie.nl