Coffee Room Amsterdam (Instagram) is al jaren een vaste horecaklant van BOOT Koffie. Coffee Room schenkt de prijswinnende Panama Hartmann Birdsong Espresso (abrikoos, kers, zoet, kruidig). Een gezellige zaak waar je niet alleen goede koffie kunt drinken, maar ook terecht kunt voor heerlijke lekkernijen. Denk aan zelfgemaakte cakes, smoothies, koekjes en lekkere sandwiches. Absoluut een aanrader om een keer langs te gaan!

Over de Coffee Room - Wij zijn Chris en Maja en sinds 2012 zijn we de trotse eigenaren van Coffee Room. Het idee van de Coffee Room is om een huiskamergevoel te creëren waar je rustig een krant kunt lezen en goede koffie kunt drinken. Ons uitgangspunt was altijd ons eigen huishouden waar we zoveel mogelijk biologisch eten, met veel respect voor de natuur en bewust zijn van onze bijdrage aan de wereld. Dit proberen we toe te passen in de Coffee Room. Soms misschien niet de beste ‘business’ beslissingen maar zolang het goed voelt willen we het blijven doen.

Welke specialiteiten hebben jullie in huis? - Alle taarten worden vers in de winkel gemaakt. We hebben verschillende taarten en cakes, waarvan veel vegan opties. Melk die we voor onze koffie gebruiken komt uit de biologische zorgboerderij Ons Verlangen uit Amsterdam Noord. Hier wordt de melk op een kleinschalige, verantwoorde manier geproduceerd. Ook merken we dat de acai bowls, chia puddings en kokosyoghurt enorm populair zijn geworden.

Hoe drinken jullie zelf het liefst je koffie? - Thuis beginnen we de dag met een kopje koffie van de Aeropress. In de zaak nemen we nog een cappuccino of een americano.

Waarom kiezen jullie voor de koffie van BOOT? - We zijn echt blij dat we een koffieleverancier hebben die ongeveer dezelfde visie nastreeft als wij. De raakvlakken waren meteen duidelijk. Boot schenkt veel aandacht aan het leveren van eerlijke en de lekkerste koffie. Dit sprak ons heel erg aan: respect voor mens en natuur.

Coffee Room Amsterdam
Kinkerstraat 110, 1053 EC Amsterdam
http://www.coffeeroom.nl/