Duurzaamheid is de toekomst, daar hoef je geen koffiedik voor te kijken. Daarom hebben we 10 dingen op een rijtje gezet die je kunt doen met koffiedik. Zet een overheerlijke kop koffie, lees de blog en ga aan de slag!

1: Low budget schoonheidsbehandeling
Ben je toe aan wat extra ontspanning na een lange dag? Koffiedik is misschien niet het eerste waar je aan denkt, toch kan het je helpen heerlijk te ontspannen. Scrub jezelf van top tot teen voor een zachte huid en heerlijke geur.

2: Ga de strijd aan met insecten
Insecten raken gedesoriënteerd door de geur van koffie. Smeer het in bij de kieren van je ramen en ze komen niet meer binnen. 

3: Wallen zijn verleden tijd
Last van wallen onder je ogen? Begin je dag met een lekker kopje filterkoffie (klik hier voor ons assortiment). Daarna is het tijd voor het echte werk: Giet een beetje olijfolie bij het koffiedik en laat het mengsel ongeveer een kwartier onder je ogen zitten.

4: Was je handen
Tijdens het koken iets te enthousiast geweest met knoflook? Geen paniek! Het wondermiddel heeft ook hier een antwoord op. Gebruik koffiedik als zeep en zeg maar gedag tegen de vieze knoflookgeur.

5: Ontgeur de koelkast
Elimineer de vieze geurtjes in je koelkast. Laat wat koffiedik drogen en plaats dit in een open bakje in je koelkast. Dit zal alle geurtjes opnemen.

6: Krassen verwijderen
De speelgoedrobot van je kind die op hol slaat of je kat die geen genade kent: krassen in je donkerhouten meubels zijn snel gemaakt. Smeer met een wattenstaafje koffiedik in de krassen, laat dit vervolgens een paar minuten zitten en neem het af met een doek. Je zult versteld staan van het resultaat!

7: Koken met koffiedik
Je leest het goed, koffiedik is ook geschikt voor in de pan of op de BBQ! Gebruik een beetje drab om het vlees mee te marineren, de smaak zal je verbazen.

8: Aangekoekte roosters en pannen
Na de uitgebreide BBQ hoef je niet meer eeuwen te schrobben op vieze roosters en pannen. Gebruik koffiedik als schuurspons en spoel de boel af met afwasmiddel.

9: Compost
Maak je groene vingers maar zwart en gebruik koffiedik als compost. Het is rijk aan calcium, chroom, ijzer, magnesium, stikstof, fosfor en kalium: allemaal mineralen die de plantengroei bevorderen. Daarnaast trekt het regenwormen aan wat goed is voor de kwaliteit van de grond.

10: Glanzend haar
Kan je haar een boost gebruiken? Door koffiedik in je haar te masseren en dit vervolgens grondig uit te spoelen krijgt je haar extra glans. Waarschuwing: dit is enkel geschikt voor donkere haartypes.

Om al deze ideeën uit te voeren moet er natuurlijk wel genoeg koffie in huis zijn, klik hier om direct te bestellen.