Dragan Bakema is een bijzonder acteur. Hij is ook fan van onze koffie. En als ik Dragan met Boot koffie zie, dan zie ik het absolute genieten. Dan zie ik een momentum van geluk door smaak.

Toen ik hoorde over de solo rol die Dragan speelt in het theater stuk Taste over de chefkok Jonathan Kelvin met 3 Michelin sterren die zijn smaak verliest, wilde ik daarheen. Ik maakte afgelopen week de laatste try out mee. De wereldpremière van Taste in de Amsterdome was zaterdag 9 oktober. *

Het culinaire theaterstuk Taste is verpletterend, meer dan de absolute aanrader. Je zintuigen worden in alle facetten geraakt.

Ik ben koffiebrander. Mijn absolute drijfveer is het neerzetten van de beste, meest gelaagde kop speciale ('specialty') koffie en anderen hiervan te laten genieten, hun geluk ervaring te geven. En ik ken dit terrein! De kracht van geuren ruiken en het proeven van alle smaken is een poort naar de ziel en helemaal verbonden met het nu te zijn. En dat is zo geweldig om elke keer mee te maken en op dat moment in die ervaring ook zo verbonden met de ander te zijn.

Stel je voor: De smaak van stilte.

Hoe teer is dit onderwerp? Zie dat maar eens in al haar facetten weer te geven.

Met zijn spel trekt Dragan me mee in mijn ziel.

Waar was ik als twaalfjarige toen ik mijn zintuigen zo helder waarnam? Die momenten die ik me nog als gisteren voor me zie. Ik herinner de koelbak van de koffiebrandmachine van mijn vader, de proeftafel en de geuren van groene en gebrande koffie eromheen. En dat eerste moment van de vleug van vers gezette filterkoffie in het porseleinen kopje. Met die fijnzinnige gelaagdheid van mint, chocolade, sinaasappel die als een verhaal ontvouwt in mijn neus. En de stem van mijn vader achter de deur, als hij tegen zijn medewerkers spreekt over koffie. Of de absurd lekkere smaken toen ik voor het eerst als klein jongetje van mijn moeder de beslagkom mocht uitlikken. De bloemig wijnachtige geuren van de La Mula Geisha koffie van Willem, mijn broer.

Taste het culinaire theater stuk met Dragan Bakema treft mij in mijn essentie: Proeven in, met, van en voor de ziel.

Tijdens en of voor de voorstelling worden je zintuigen gestreeld door prachtig gelaagd gecomponeerde bites en gerechten, vormgegeven door Michelin sterren chef-kok Jacob Jan Boerma. De livemuziek van Joep Beving is perfect in schoonheid en vervoering. En er zijn nog andere grote verrassingen.

Taste, de 360 graden culinaire theater experience, maakt waar wat ze belooft.

Het is een eens in je leven ervaring. Zie *www.taste360theatre.com

Barend Boot
Taste, vanaf nu in Amsterdam in de Amsterdome


After a bumpy year and a half, it's time to treat yourself to a phenomenal evening!

Een briljant creatief team bestaande uit onder anderen sterrenchef Jacob jan Boerma, Victormids van Mindf*ck en componist joep Beving⁠. Draganbakema als hoofdrolspeler en verteller, die eerder voor zijn werk genomineerd werd voor een ⁠Gouden Kalf voor Beste Acteur⁠

✔️ Een prachtige, futuristische locatie⁠
✔️ Bites en/of extravagant diner op sterrenniveau⁠
✔️ Live muziek⁠
✔️ Corona-proof ingerichte zaal.⁠

Dit is Taste, de fantastische theaterervaring die je niet wilt missen! ⁠

Reserveer nu je tickets; het aantal plaatsen is beperkt.