Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer. We hebben samen een bonussysteem opgezet waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk of hoger is dan 84 punten. Hoe hoger de score, hoe meer geld de boer ontvangt. Zo stimuleren wij samen met de coöperatie de koffieboer om zijn koffie naar een hoger niveau te tillen.

Hoe kan de boer zijn koffie kwaliteit verbeteren? Dit is niet even kort uit te leggen, maar net zoals in je eigen tuin, is het nodig om de bodem van voldoende voeding te voorzien. Dit doe je door bijvoorbeeld voedzame planten naast de koffieplanten te zetten, waardoor je een natuurlijk ecosysteem creëert. Ook is het belangrijk dat de boer bij het verwerken van de koffie de kapotte koffieboontjes eruit haalt. Deze kapotte boontjes noemen wij defecten. 

Deze geweldige koffie wordt geproduceerd door 18 kleine boeren en is daarmee een gezamenlijk project, waar wij erg trots op zijn. En je kunt deze koffie nu zelfs beleven als je even geen behoefte hebt aan cafeïne.

Koffie van de maand