Wie ben je en wat is jouw functie bij Boot?
Hi, ik ben Vincent van Dijk en in mijn rol als accountmanager bij Boot Koffie beheer ik (samen met mijn directe collega's Darja en Dennis) met heel veel plezier en passie, onze zakelijke klanten. Deze "ambassadeurs" van onze koffies zijn horeca locaties, maar zeker ook wederverkopers (delicatessenwinkels, kookwinkels, bio-supermarkten) en natuurlijk kantoren.

Waarom werk je met koffie?
Koffie is een heel boeiend geschenk van de natuur; en dan met name Specialty Coffee. De toewijding en liefde van iedere schakel in de keten van deze kwaliteit koffie is zo bijzonder! Van koffieboer tot jij en ik als consument, voel en proef je de liefde voor het product. Het ambacht, de kennis, de invloeden van de natuur en omgeving (klimaat, bodemgesteldheid) zijn zo bepalend voor de pure smaken en aroma's, dat dit met de grootst mogelijke zorg en liefde behandeld moet worden. En dat is wat een ieder hier bij Boot Koffie nastreeft. Daar word ik gelukkig van. In zo'n omgeving wil iedereen toch werken?!

Wat is jouw meest memorabele moment als koffieprofessional?
Haha, dat is wel een leuke...Dat was toen ik weer voor het eerst Italiaans geroosterde koffie dronk, nadat ik kennis had gemaakt met de smaken van Specialty Coffee. Die bittere, verbrande smaak zal ik nooit vergeten en is ook iets waar ik bij voorkeur met een grote boog omheen loop. Ik vergelijk het met een te donker geroosterde tosti: het zwarte schraap je er af en toch eet je 'm op... Dit was trouwens bij een leuke horeca locatie, met een goede koffiemachine; maar helaas slechte bonen.

Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen moet proberen?
Vanuit ons vaste assortiment is dat zeker de Java Espresso. Java heeft als bijnaam "specerijeneiland." En dat is nou precies wat je proeft in deze koffie: speculaas, kruiden, noten. Echt een aanrader voor ieder moment van de dag. Als Limited was ik eerder zeer verrast door de Hartmann Natural uit Panama. Sinds vrijdag 15 maart is de nieuwe oogst verkrijgbaar in de webwinkel en in de Koffie Winkel. Die moet je gewoon proeven! Laat hem wat afkoelen en het is net wijn wat je ervaart!