Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland

Blog

Boot Koffie & 5 jaar Het Lokaal

Het Lokaal is voor ons meer dan alleen een werkplek. Het is een gezamenlijke plek waar wij, net als de andere ondernemers, onze passie kunnen delen en mensen kennis kunnen laten maken met onze koffie. In de koffiebranderij proef, ruik en ervaar je hoe mooi koffie kan smaken. 

Lees verderBoot Koffie & 5 jaar Het Lokaal
Toen acteur Dragan Bakema Boot Koffie ontdekte

Toen wij acteur Dragan Bakema vroegen of hij wilde meedoen aan een coffee cupping antwoordde hij enthousiast "ja graag". Wij stuurde hem de Panamaria Espresso en geïnspireerd schreef hij op zijn instagram een prachtig verhaal over zijn kennismaking met Boot Koffie. Geluk door smaak.

Lees verderToen acteur Dragan Bakema Boot Koffie ontdekte
Zettips - Premium Specialty Koffie Capsules

In deze zettips lees je hoe je het beste uit de Boot Premium Specialty Koffie Capsules haalt. Nu verkrijgbaar in de webwinkel en koffiewinkel in Baarn.

Geluk door smaak.

Lees verderZettips - Premium Specialty Koffie Capsules
Video 3 - Basis Melk schuimen

Video 3 - Hoe stel je de maler in?

In onze vorige video hebben wij laten zien hoe je de maler goed instelt. In deze video leggen we jou hoe je perfect melkschuim maakt voor bijvoorbeeld een overheerlijke cappuccino, een Latte macchiato of een flat white. Oefen je mee?

Lees verderVideo 3 - Basis Melk schuimen
Video 2 - Hoe stel je de maler in?

Video 2 - Hoe stel je de maler in?

In de vorige video hebben wij laten zien hoe je een espresso maakt. In deze video leggen we jou uit hoe je deze kan perfectioneren door de maler goed in te stellen.

Oefen je mee?

Lees verderVideo 2 - Hoe stel je de maler in?
Een cafetière/ duwpot wat is dat?

Een cafetière/ duwpot wat is dat?

Het principe is heel eenvoudig. Een glazen cilinder wordt gevuld met (vers geroosterde) grof gemalen koffie. Hierop wordt heet water gegoten dat gekookt heeft. Let op! Het water moet van de kook af zijn, zo'n 93 graden. De koffie en het water moeten goed gemengd worden met een lepel. Dit mengsel laat je zo'n 4 minuten trekken. Nu ga je de filterzeef-eenheid (=metalen zeef) met weinig kracht naar beneden duwen. Doe dit altijd rustig! Je wilt immers voorkomen dat het hete water uit de duwpot op jouw handen of elders terecht komt. Hmm, jouw koffie is nu al klaar om geschonken worden.

Lees verderEen cafetière/ duwpot wat is dat?

Producten 1 tot 6 van 21 in totaal

Toon per pagina