Winkelwagen

Filterkoffie

Filterkoffie is er in veel verschillende smaken, waardoor je eindeloos kunt variëren. In ons assortiment vind je 100% Arabica koffie met het EKO-keurmerk en het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit houdt in dat de bonen biologisch en duurzaam zijn geproduceerd. Koffie van Boot Koffie is dus niet alleen lekker, maar ook verantwoord.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Colombia Kachalu Organic Filter Colombia Kachalu Organic Filter
  Colombia Kachalu Organic Filter

  Honing, mandarijn, gedroogd fruit & chocolade

  Vanaf € 9,50
 2. Ethiopië Organic Filter Ethiopië Organic Filter
  Ethiopië Organic Filter

  Bloemig, chocolade & citrus

  Vanaf € 10,99
 3. Panamaria Filter Panamaria Filter
  Panamaria Filter

  Delicaat, sinaasappel, karamel & abrikoos

  Vanaf € 9,45
 4. Indonesia Sumatra Organic Filter Indonesia Sumatra Organic Filter
  Indonesia Sumatra Organic Filter

  Intens, chocolade, zwarte bes & kruidig

  Vanaf € 10,50

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

De beste filterkoffie zetten? Van onze gemalen koffiebonen

Ambachtelijk gebrande filterkoffie is een andere smaakervaring, waarin je zelf zonder veel inspanning veel invloed hebt op het resultaat. Lekker langzaam, heerlijke smaak. Filterkoffie is echt iets anders dan die ouderwetse bitter gebrande robustabonen. Sinds 1973 is BOOT Koffie iedere dag bezig met mooie koffies. Filterkoffie is iets lichter gebrand dan espresso. De smaak staat op alle verpakkingen vermeld of zoek jouw favoriete smaak op in de smaaktabel. Er opent zich een andere smaak wereld voor je. Nagenoeg alle soorten BOOT koffiebonen voor filterkoffie die je in onze winkel kunt kopen zijn organic en biologisch. Geluk door smaak.

De lekkerste filterkoffie maken met onze ambachtelijke koffiebonen

De goede filterkoffie zet jezelf het beste met BOOT Koffie. De smaaktest van Misset Horeca Koffie Top 100 wees uit: de beste filterkoffie is ambachtelijk gebrand door BOOT. In verhouding zet je thuis of in de horeca lekker makkelijk en langzaam de lekkerste filterkoffie. Je hebt slechts drie dingen nodig, filterkoffie bonen, een molen (je kunt zelf malen maar ook gemalen koffiebonen voor filterkoffie bij ons kopen) en een filter (je kunt een machine kopen of een plastic of keramieken druppelkegel.

Is filterkoffie gezonder?

Naast de beste smaak is filterkoffie ook gezond. Gefilterde koffie heeft minder natuurlijke oliën en daardoor minder cholesterol effecten en vermindert de kans op cardiovasculair falen of een hartaanval.

Filterkoffie zetten: tips

Kwaliteit en smaak wordt niet alleen door de koffiebonen bepaald maar ook door de zetwijze. Met een filterkoffie apparaat of eenvoudige druppelkegel. Begin met de verse 100% arabica filterkoffie bonen Colombia, Panamaria, Ethiopië en Sumatra. De koffiebonen blijven het beste vers in onze BOOT verpakkingen. Maal iedere keer de filterkoffie in afgewogen hoeveelheden anders vervliegt de smaak. Maal niet te fijn, maar ook niet te grof. BOOT Koffie smaakt het beste bij 60 – 70 gram gemalen filter koffie per liter water. Spoel eerst het papieren filter met water. De beste zettijd is hooguit 5 – 6 minuten. Als de filterkoffie sneller is doorgelopen, giet het dan nog een keer door het filter. Lees de tips voor de beste filter koffie nog eens rustig door.