Winkelwagen

10 Snelle Tips voor Fantastische Filterkoffie

  1. 1. De kwaliteit van een goed kopje koffie hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de kwaliteit en versheid van de koffie zelf!

  2. 2. Om te garanderen dat je kopje koffie zo vers mogelijk is, adviseren wij je vooral niet teveel koffie in één keer te kopen. Koop hoeveelheden waarmee je één tot twee weken uit de voeten kunt.

  3. 3. Bewaar de koffie in de originele verpakking in een goed afgesloten blik.

  4. 4. Gemalen koffie verliest snel haar versheid. Het is daarom nog beter om bonen te kopen en je koffie zelf te malen met een goede maler. En zo geniet je iedere keer opnieuw van die heerlijke versgemalen geur.

  5. 5. Daarnaast kun je zelf bijdragen aan een goed kopje door ervoor te zorgen dat jouw koffieapparaat schoon is, je zacht (gefilterd) water gebruikt en de koffie de juiste maalfijnheid heeft.

  6. 6. Hard water bevat alkalines die de fijne koffiesmaak neutraliseren. De aanschaf van een waterfilter (bijvoorbeeld van Brita) is in geval van hard water zeker het overwegen waard.

  7. 7. Als je vers gezette koffie te lang op het warmhoudplaatje van uw koffiezetter laat staan, dan wordt deze bitter van smaak.

  8. 8. Als je vers gezette filterkoffie wilt bewaren, doe dit dan liever in een voorverwarmde thermosfles.

  9. 9. Bij gebruik van een papieren filter is het belangrijk deze even warm af te spoelen voordat je koffie gaat zetten, zodat eventuele vezeltjes en bijsmaakjes worden weggespoeld.

  10. 10. De koffie die het eerste door de filter loopt is sterker dan het laatste beetje. Roer daarom de koffie even door, voordat je deze uitschenkt.


Zelf aan de slag met fantastisch filterkoffie?

Bekijk het filterkoffie assortiment  Bekijk de filterkoffie machines  Bekijk de slow coffee tools

Wil je ook espresso leren zetten als een echte barista?
Meld je dan aan voor een praktische Workshop Barista. Of geef iemand een cadeaubon voor een workshop.