Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

Proef anders, proef ons verhaal, filterkoffie leren drinkenBekijk het filterkoffie assortiment  Bekijk de filterkoffie machines  Bekijk de Slow Coffee tools
Proef anders, proef ons verhaal, filterkoffie leren drinken.

Het kan nu helemaal anders. Met bijzondere filterkoffie opent een andere wereld zich voor je. De manieren om deze smaak ervaring aan te leren heb je in een halve dag in je systeem. En nee, geloof me, het is geen doorsnee vaak te bittere espresso, het is een andere smaakervaring, waarin je zelf zonder veel tijd kwijt te zijn veel invloed hebt op het resultaat!

Met onze aanwijzingen en aanpak, specialty koffie van Boot en een filtermachine van Moccamaster of Espressions Junior gaat er een zintuiglijke koffiewereld voor je open. Proef anders.

Tip 1:
Koop Boot filterkoffie Colombia Organic, Panamaria, Ethiopië Organic, Sumatra Organic. In bonen of filter gemalen.

Tip 2:
Kies voor een Moccamaster of een Espressions Junior. In de koffiewinkel in Baarn kun je filterkoffie proeven uit deze machines.

Tip 3:
Koop een koffiemolen voor filterkoffie of koop versgemalen filterkoffie.

De juiste machine
De koffiemachines van Moccamaster en Espressions Junior zijn geheel in Nederland ontworpen. De Moccamaster wordt ook in Nederland geproduceerd. Beide merken hebben het Gold Cup keurmerk voor specialty koffie ESBC. Het binnenwerk van beide machines is solide en gebruiksvriendelijk. De Espressions Junior werd in 2016 geïntroduceerd, net zoals de Moccamaster eenkops filtermachine. De Moccamaster bestaat al meer dan 50 jaar en wordt door veel specialty koffiebranders gebruikt. Vroeger was de standaard Moccamaster eigenlijk iets te heet voor het optimaal zetten van specialty koffie, nu is dat verbeterd. En kun je met de eenkops Moccamaster een heel goede grote kop specialty filter koffie zetten. Barend Boot heeft de koffie uit deze machine getest en het resultaat is heel goed. Wil je dat ook? Gebruik dan de volgende tips en truuks:

Wil je filterkoffie ervaren zoals je nooit geproefd hebt? Heb je daar nu tijd voor vanwege de Corona richtlijnen, nu jij ook thuis werkt of noodgedwongen rust moet nemen? Of wil je je kantoorkoffie verbeteren? Dat kan heel makkelijk. Met deze 2 filterkoffiemachines Moccamaster of Espressions Junior ben je een heel eind op weg.

Wat ga je anders ervaren? Geen doorsnee koffie met vooral bitters. Je proeft nu bijvoorbeeld: Tonen van appel, druif, blauwe bes, sinaasappel, of banaan, of citrus en ondertonen van chocolade, gebakken brood, koekjes, biscuit en ga zo maar door. Afhankelijk van de soort filterkoffie die je kiest natuurlijk. Ik raad je aan te beginnen met onze filterkoffie uit Colombia, Panama, Ethiopië en de Sumatra. In de Boot koffiewinkel in Baarn kun je alle advies vragen.

Een herinnering
Het is bijna 50 jaar geleden als Barend’s vader Jacob Boot koffiedrinkers gelukkig begint te maken met kopjes filterkoffie uit Colombia, Java, Ethiopië, en vele andere koffielanden. Vers gebrand, versgemalen, 100% arabica. Elk uur wordt een nieuwe filterkoffie gezet, vooraf zorgvuldig afgewogen in gram koffie en grammage ml water. En het algemene recept is eigenlijk gelijk gebleven en geldt ook nu. Gebruik tussen de 60 – 70 gram gemalen koffie  per 1000 gram / ml water. Weeg beide af met een batterij weegschaaltje.

Bekijk ook: Handleiding Filterkoffie zetten