- Gratis verzending in NL vanaf €45
- Voor 12u besteld, dezelfde werkdag verzonden
- Internationale verzending
Kwaliteit
Wij streven naar excellentie en vakmanschap en geloven dat je dit kunt proeven in elk kopje koffie. In Nederland is het heel normaal om je dag te beginnen met een kop koffie. Veel mensen denken echter nog niet na over de weg die onze koffie heeft afgelegd voordat het in het kopje beland. Kwaliteit is (hopelijk) een gegeven. De kwaliteit begint bij de koffieboon van de koffieboer en gaat via het brandproces naar jouw kopje.
De arabica koffieplant is een tropische plantensoort en heeft specifieke condities nodig om optimaal te groeien. Een koffieboer moet veel geduld hebben, een koffieplant krijgt namelijk pas voor het eerst bessen na minimaal drie jaar en soms zelfs pas na vijf jaar. Er zijn dus veel koffieplanten nodig om aan de sterk stijgende vraag te voldoen.
Het productieproces van koffie is zeer arbeidsintensief. Om de kwaliteit van koffie te garanderen is het aan de koffieboer om de koffieplanten goed te verzorgen. Daarnaast is het plukken van alleen de rijpe koffiebessen essentieel voor de kwaliteit van de uiteindelijke koffie. Omdat de koffieplant op hetzelfde moment zowel onrijpe groene bessen, rijpe rode bessen als overrijpe bessen kan dragen, is plukken met de hand de meest aangewezen oogstmethode. Door deze methode zorgt de koffieboer dat alleen de beste rode en rijpe koffiebonen geoogst worden, dit komt de kwaliteit van de koffie ten goede.
Wij houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties. Daarom selecteren wij zelf onze plantages en hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. In samenwerking met hen en door het betalen van een eerlijke prijs voor de koffie dragen wij bij aan de verbetering van de levensomstandigheden op de plantage en de regio. Door scholing, kennis en innovatie kunnen koffieboeren kwaliteit verbeteren en blijven leveren.
Wij hechten veel waarde aan goede kwaliteit koffie en daarom roosteren wij dagelijks alleen verse koffiesoorten op ambachtelijke wijze in onze eigen branderij. Onze brandmeesters testen veel voor dat voor iedere koffiesoort een eigen brandprofiel wordt vastgesteld. Omdat koffie een natuurproduct is houden wij continu onze kwaliteit in de gaten. Door dagelijks onze gebrande koffie te blijven testen kunnen wij indien nodig het brandproces bijstellen om de kwaliteit en smaak waar Boot voor staat te waarborgen.
Met de koffie van Boot kun jij genieten van de beste vers geroosterde arabica koffie oogsten, de koffieboer van een eerlijke prijs en zijn plantage medewerkers van steeds betere scholing en huisvesting in hun regio’s.