Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

koffiebonen

Sumatra Kebayakan Honey Espresso - Limited Edition

Tropisch fruit, intens en rozijnen

Intensiteit:

Niet op voorraad
Koffiesoort:Ateng, Abyssinia, TimTim, Gayo 1 & 2, Honey, Grade 1 / 6 x gesorteerd
Land van herkomst:Sumatra
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Details

Crop:
2019.

Smaakindicatie:
Tropisch fruit, intens, rozijnen.

​Certificering / score:
85+

Koffieplantage:
Maharadi (ook washing station), Takengon, Atjeh, 1300 – 1500 meter boven zeeniveau.

Zetmethode:
​Espressomachine, espressokan, iced coffee. Geschikt met melk.

Achtergrond:
Indonesië is een prachtig land vanwege de diversiteit in eten, religies, landschap, talen en natuurlijk koffie. Er is de afgelopen 5 jaren een grote verschuiving geweest in de kwaliteit die wordt geproduceerd door kleine boeren samen met de zogenaamde ‘dry-en-wet-mills’. Nu de binnenlandse koffieconsumptie ook toeneemt en de lokale bevolking koffie van hogere kwaliteit wil drinken, gaan koffieboeren zich meer concentreren op het produceren van specialty koffie.

Gayo Kebayakan gemaakt met de ‘honey’-methode
Koffieboer Maharadi maakt deel uit van de jongere garde specialty koffieboeren in Takengon, Atjeh, Sumatra. Hij heeft een kleine boerderij aan de noordkant van het Tawar-meer in het gewest Kebayakan. In zijn gewest is hij van de koffieboeren de enige die werkt met de ‘honey’- methode. Hierdoor kan hij bij zijn boerderij koffie produceren zonder water te gebruiken. De vorige jaren leverde Maharadi zijn koffie alleen aan specialty koffiebranders in Indonesië. Bijzonder om nu de kans te hebben de koffie uit de micro regio Kebayakan te leren kennen via koffieboer Maharadi!

De ‘honey’methode
De koffiebes wordt rijp met de hand geplukt. De koffiebes en het vruchtvlees worden met een traditionele ontpulper gekneusd. Bonen en het vruchtvlees worden dan op droogbedden op natuurlijke wijze in 10 tot 15 dagen gedroogd. Alle koffiebessen en daarin de koffiebonen worden bij Maharadi’s boerderij verwerkt, handgesorteerd en opgeslagen in Takengon, Atjeh. Deze koffie is 6 keer op de boerderij met de hand gesorteerd. De screening is daarom helemaal Grade 1. Ook hiervoor betaalt Boot natuurlijk extra.

Koffie sheet (PDF)