Projecten - Panama Kotowa ProjectKwaliteit van leven voor de Ngöbe indianen, de koffieplukkers van de Kotowa Estate Plantage.
De Kotowa Estate plantage is één van de oudste koffieplantages in Panama (bijna 100 jaar). Een belangrijk onderdeel van onze relatie met de koffie boeren, is de kwaliteit van leven. Om onze prachtige koffie zonder bittere nasmaak te kunnen drinken zetten wij ons in voor een hogere kwaliteit van leven voor de koffieplukkers op deze plantage. Zo hebben wij via ons eigen Kotowaproject sinds 2013 samen met u maar liefst meer dan 7000 euro opgehaald  en geïnvesteerd in materiaal en behuizing.

Achter elke mooie koffie, staat een sterke man!
De plukkers van de Kotowa Plantage behoren allemaal tot de stam van de Ngobe indianen. Ricardo Koyner, eigenaar van de plantage en Barend Boot maken zich samen sterk voor continue verbetering van de leefomgeving van de Ngobe indianen. Een nieuwe stap in dit proces is de donatie: van elke verkochte kilo Kotowa wordt 1,25 euro geïnvesteerd in behuizing en materialen.

Gelukkig profiteert u daar ook van! Kotowa is namelijk al decennia een zeer gewaardeerde koffie bij onze winkelgasten en horecaklanten. Ze voelt namelijk boterig in de mond, heeft lichte tonen van sinaasappel, donker fruit, pruimen, karamel en een nasmaak van melkchocolade.

Deze bijzondere smaak heeft haar oorsprong in het Boquete district in Panama, dat bekend staat om zijn kwalitatieve koffieplantages. De Kotowa Estate is één van de oudste en ligt op 1400 meter hoogte. Wilt u meer weten over Kotowa Estate of wilt u meehelpen met ons initiatief bestel dan de Panama Kotowa.

Bestel de Panama Kotowa in de webwinkel.

Navigatie