Proef met Yoeri - Pride of Thailand nieuw en Organic!Proef je met me mee? Want we hebben 'hem' weer: de nieuwe Pride of Thailand. Ik ben Yoeri Joosten en kwaliteitscontroleur. Gisteren heb ik de net geroosterde eerste batch geproefd en goedgekeurd. Deze koffie is een aanrader! Vanaf vandaag te koop in de Boot Koffiewinkel Baarn en in de webwinkel. Proef mee met me en koop de Pride of Thailand Organic.
 
Allereerst, de nieuwe Pride of Thailand is oogst begin 2014 en vanaf nu organic gecertificeerd. Droogte en een aardbeving zorgden voor vertraging. Dit speciale lot van de Doi Chaang coöperatie is speciaal voor Boot Koffie. De organic bereiding zorgt voor een waar feestje. Onze koffie-expert Barend Boot proeft o.a. pikante rumcake. Het is vast leuk voor jullie te weten wat ik Yoeri Joosten in de Pride of Thailand proef. En laat me daarna weten wat jullie smaakervaring is!
 
Mijn Pride of Thailand van 19 augustus:
Ik zet de koffie als dubbele espresso op onze goeie oude Mistral.
19 gram koffie
24 seconden
47 gram koffie extract
 
Als ik de koffie ruik terwijl hij net gemalen is ervaar ik een zoet kruidige geur die doet denken aan speculaaskoek. Zodra de espresso gezet is, zet deze geur zich door en trekt richting een soort crèmige vanille fudge. In de kop proef ik een lichte frisheid van bloemen. In een boterig mondgevoel, begeleid door cacao en noten, zwelt bij het afkoelen een toon aan van zoete rozijnen. 

Hoewel de bodem van de kop al lang weer wit is, houdt de typerende kruidigheid nog even stand.
 
Bestel de Pride of Thailand Organic en laat je me weten wat jij proeft ?
 
Yoeri Joosten
 
(Noot red.: Yoeri Joosten is Nederlands Cupping Kampioen 2013 en 2014.)

Navigatie