Winkelwagen

  • Levering in de Benelux
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Veilige betaalmethodes

koffiebonen

29.99

Jaarafsluitspecial - Jemen Port of Mokha Hayma Ahmad Microlot Filter

Zwarte bessen, pure chocola, grapefruit, honing, vijg, sappig, umami

Intensiteit:

Vanaf € 29,99
Niet op voorraad
Koffiesoort:Variëteiten: Arabica Udaini, natural
Land van herkomst:Jemen
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Details

Crop:
2018

Land van herkomst:
Jemen, Hayma, provincie Sana’a.

Koffieplantage:
Koffieboer Ahmad Al Subeih.

Smaakindicatie:
Zwarte bessen, pure chocola, grapefruit, honing, vijg, sappig, umami.

Zetmethode:
Filter, V60, Chemex, Aeropress, duwpot/cafetière, cona. Mogelijk om met melk te nuttigen.

Achtergrond:
BOOT heeft in de Jemen Port of Mokha auction van Mokhtar Alkanshali eind november een nieuw microlot gekocht, deze keer van koffieboer Ahmad al Subeih. Jemen filter koffie van deze kwaliteit  is een unieke sterren koffie, die volgens Barend Boot het beste te ervaren is in een wijnglas. Het wijnglas helpt je om de werveling van het hele aroma spectrum van de koffie te ervaren. “En als dan tegelijk met de aroma’s de koffie je mond in glijdt, dat is zo bijzonder” zegt Barend. “Alsof je even de hemelpoort binnen gaat, zo breed van smaak. Met tonen van zwarte bessen, pure chocolade, honing, zoet en sappig en ook een punch van pittige umami-smaken. Geweldig”! De Jemen koffie van Port of Mokha en Mokhtar boden wij in 2018 ook aan en deze was in korte tijd uitverkocht. Zoveel mensen jubelden over deze koffie. Dit zijn prachtige koffies met een wel heel bijzonder verhaal: "In een klein houten bootje ontvluchtte koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali het recente oorlogsgeweld in Jemen. Zijn koffer was gevuld met koffiebonen en koerste naar de Verenigde Staten. Deze koffiebonen moesten het predicaat ‘beste koffie van de wereld’ krijgen. Op deze manier hoopt de jonge sociale..." Lees verder.


Voorbeelden recept:
Aandachtig met de hand zetten met een filter zetmethode, experimenteren en vers malen levert altijd een beter resultaat. Water opschenk temp. 88 graden – 92 graden.

  • Bij gebruik V60: 20 gram gemalen Koffie, 300 gram water, 40 gram ‘bloom’ tot 30 seconden, 2nd ‘pour’tot 300 gram. Bij 1:35 minuut klaar zijn met de pour. Eindtijd 2:35 minuut. Decanteren en puur serveren in wijnglazen.
  • Bij gebruik Chemex 3 kops:  20 – 23 gram gemalen koffie, 300 gram water, zettijd maximaal 3 minuten. Decanteren en puur serveren in wijnglazen.

Ook als de koffie afkoelt, krijg je een nog beter resultaat. Ook koud is de koffie heerlijk.

Koffie sheet (PDF)