Verkoelende ijskoffie recepten voor zomerse temperaturen

2 overheerlijke ijskoffie recepten! Eenvoudig te maken en heerlijk verkoelend met het zomerse weer.

Granita di caffé
Benodigdheden:
3 dl zeer sterke espresso (Brazilië Santa Terezinha Organic EKO of Panama Ojo de Aqua / Birdsong Estate) met suiker naar smaak, 2 dl slagroom en suiker naar smaak.

Bereidingswijze:
Zet hele sterke espresso en los de suiker op in de nog warme koffie. Laat dit afkoelen en giet de espresso daarna in een ijsblokjesvorm. Maak de blokjes niet
dikker dan 1 cm. Vries de koffieblokjes in (dit kan gewoon in het vriesvak). Klop de slagroom met wat suiker stijf. Doe de bevroren blokjes in de keukenmachine (met metalen blad), of maal ze met de staafmixer tot fijne kristallen. Verdeel het koffie-ijs over 6 glazen en schep de slagroom erop. Direct serveren.

Iced Espresso
Dit is een recept dat gemaakt wordt met een shaker. Het resultaat is vrij vloeibaar en minder romig dan een ‘Frappé/Iced cappucino’.

Benodigdheden:
Ethiopië Amaro Gayo Organic of Panamaria koffie, volle melk, ijsklontjes en suiker.

Bereidingswijze:
Giet de volle melk (hoeveelheid van 2 cappuccino’s) in de shaker, voeg 5 ijsklontjes toe en schudt dit. Doe 2 schepjes suiker in een nieuw kannetje en zet hierin een sterke, dubbele espresso. Schenk de espresso in de shaker en laat de ‘machine’shaker 1 minuut werken. Schenk uit in gekoelde glazen!Uit het video archief
Barend Boot liet in 2007 bij Consumenten TV van de Vara zien hoe je zelf heel eenvoudig overheerlijke ijskoffie kunt zetten. Laat u inspireren en probeer het zelf!

Navigatie