Enthousiaste koffieboeren op bezoek bij Boot Koffie

Gepubliceerd:
05-06-2019


Een groep van vijftien koffieboeren uit Costa Rica, Panama, Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua was op uitnodiging van Barend Boot op bezoek bij Boot Koffie.
 
Doel was het uitwisselen van informatie. Afgelopen jaren daalde de koffieprijs op de wereldmarkt steeds verder. Slecht nieuws voor de koffieboeren. Dat moet anders volgens Barend Boot.
 
Barend Boot wil de koffiedrinker met de geuren en smaken van de beste koffiesoorten van de wereld een onvergetelijke gelukservaring te geven. De brander vindt het belangrijk om de verhalen van de koffieboeren te delen. “Ik besta omdat jullie mijn naam en koffie gebruiken”, aldus de koffieboer.
 
Boot Koffie gelooft dat je alleen oprecht gelukkig kunt worden van koffie, wanneer iedereen in de keten een eerlijk deel verdient.
 
Barend Boot wil onafhankelijk van de koffieprijs op de wereldmarkt een directe bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit van leven van de koffieboeren. Gebaseerd op de behoeften en wensen van de lokale koffieboeren zelf en niet op basis van wat wij vanuit Nederland denken dat goed is.
 
En dat is gelukt. Tijdens het proeven van de meegebrachte koffiesoorten door werden in enthousiaste gedachtewisselingen veel ideeën en mogelijkheden door de koffieboeren gedeeld. De garantie voor afzetzekerheid is voor de boeren minstens zo belangrijk als het realiseren van een betere prijs voor hun koffie. Middels afzetzekerheid wordt het mogelijk de prijs structureel omhoog te brengen.
Categorieën:
Koffie

Voeg commentaar toe

Naam:*

E-mail:*

Commentaar:*


Voer de tekens in die in onderstaande afbeelding worden getoond

Code vernieuwen

Navigatie