Dinsdag 4 juni 2019 – Kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika op bezoek bij BOOT Koffie

Gepubliceerd:
31-05-2019


BOOT Koffie ontvangt op dinsdag 4 juni van 14.00 tot 16.00 uur twaalf kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika in haar winkel in Baarn. Belangrijk onderdeel van het middagprogramma is een groepsgesprek met de boeren, om uit eerste hand te horen waar dromen, behoeften en beperkingen liggen. Mede op basis daarvan kan brander BOOT Koffie haar steunprogramma aan koffieboeren verder vormgeven.

De kleine koffieboeren bezoeken de winkel van BOOT Koffie in Baarn in aanloop naar de ‘World of Coffee’ beurs die komende week in Berlijn wordt gehouden. De koffieboeren zijn op market orientation tour op uitnodiging van het CBI (Centre for the Promotion of Imports from developing countries).Afgelopen jaren daalde de koffieprijs op de wereldmarkt steeds verder. Slecht nieuws voor de koffieboeren. Velen van hen raken steeds verder in armoede. Maar ook slecht nieuws voor de consument. Met het drinken van koffie draag je bij aan de oplopende verliezen bij de koffieboer.

Visie
Dat moet anders. BOOT Koffie gelooft dat je alleen oprecht gelukkig kunt worden van koffie, wanneer iedereen in de keten een goede boterham verdient. Al meer dan 40 jaar importeert de Baarnse koffiebrander daarom zoveel mogelijk direct van de boeren, of coöperaties. Zij maakt zich hard voor het verhogen van de kwaliteit van de koffieteelt, zodat de boeren kunnen profiteren van de hogere prijzen die voor Specialty Coffee wordt betaald.
In 2019 gaat BOOT Koffie een stap verder. Ze gaat onafhankelijk van de koffieprijs op de wereldmarkt een directe bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit van leven van de koffieboeren. Gebaseerd op de behoeften en wensen van de boeren zelf en niet op basis van wat wij vanuit Nederland denken dat goed is. 

Gelukservaring
De missie van BOOT Koffie is de beste koffiesoorten van de wereld aan te bieden en de koffiedrinker met de geuren en smaken een onvergetelijke gelukservaring te geven. De brander vindt het belangrijk om het verhaal van de koffieboeren te delen. “Ik besta omdat jullie mijn naam en koffie gebruiken”, aldus de koffieboer.
 Als familiebedrijf is BOOT Koffie al 45 jaar voortdurend op zoek naar nieuwe, rijke smaken. BOOT Koffie selecteert zelf de plantages en importeert zo veel als mogelijk rechtstreeks van de koffieboeren. Een eerlijke prijs voor de koffieboeren is daarbij vanzelfsprekend. Daarnaast zijn we betrokken bij projecten om de leefomstandigheden en het onderwijs te verbeteren van de koffieboeren, de plukker en hun kinderen.
 
– NOOT VOOR DE REDACTIE -
Wilt u deze bijeenkomst met de kleine koffieboeren bijwonen, of wilt u meer informatie, neem contact op met Barend Boot via 06- 2150 3288, of barend@bootkoffie.nl.

Winkel Boot Koffie | Laanstraat 49 | 3743 BB Baarn | www.bootkoffie.nl
Categorieën:
Koffie

Voeg commentaar toe

Naam:*

E-mail:*

Commentaar:*


Voer de tekens in die in onderstaande afbeelding worden getoond

Code vernieuwen

Navigatie