- Levering in de Benelux
- Voor 15:00 besteld, morgen in huis
- Gratis verzending vanaf €50
- Veilige betaalmethodes
koffiebonen




Crop:
2018
Land van herkomst:
Colombia, regio Eje Cafetero
Hoogte:
1550–1800 meter
Oogstperiode:
April, juli en oktober t/m december
Koffiesoort:
Variëteiten: Caturra
Smaakindicatie:
Amandel, bitterzoet en kruidkoek
Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, geserveerd met melk of als iced koffie.
Achtergrond:
Deze nagenoeg cafeïnevrije Colombiaanse koffie met een mooie bitterzoete smaak is een aangename espresso krachtpatser. Door te experimenteren hebben we ontdekt dat ook een donkerdere branding bij deze koffie een heel toegankelijke, pittige en bitterzoete espressosmaak geeft. Smaaktonen van amandel, kruidkoek en lekker bitterzoet!
Het oorspronkelijke smaakprofiel van de boon blijft volledig intact door gebruikmaking van een zorgvuldig, natuurlijk proces. De bonen worden bevochtigd. De schil wordt verwijderd van de zachte bonen. Een natuurlijk bijproduct van de suikerrietindustrie (ethylacetaat) wordt vervolgens toegevoegd en met recirculatie wordt 98% van de cafeïne uit de boon verwijderd. De bonen worden vervolgens gestoomd om ervoor te zorgen dat er geen bijproducten op de boon achterblijven. Zorgvuldige controle en keuringen achteraf zien hierop toe voordat de bonen gebrand worden.