De passie van brandmeester Shiva Niet

Vandaag heb ik kleine exclusieve batches koffie geroosterd.

Het roosteren begin ik met de delicate koffie ‘Panama Geisha Hartmann’ en de ‘Panama La Mula Geisha.’ De geur van de Geisha koffie is voor, tijdens en na het roosteren zoet en fruitig.

Voor een overheerlijke filterkoffie pak ik de groene boon uit Ethiopië. De Ethiopië Amaro Gayo Organic is een verfijnde filterkoffie en geweldig als ijskoffie. Vervolgens rooster ik de Java filter koffie die met zijn temperamentvolle smaak een opkikker geeft, uitermate geschikt voor  op een drukke werkvloer, maar ook heerlijk na een kruidig diner.

Als laatste rooster ik de ‘Panama Birdsong Ojo de Aqua. De Birdsong-plantage is een vogelreservaat en een klein paradijs. Prachtige heuvels met koffieplanten en natuurlijke begroeing.

Binnen vijftien minuten rooster ik de Panama Birdsong Ojo de Aqua espresso. Supermooi hoe de koffie uit de brander rolt en de afgekoelde boontjes verpak ik snel tot een pakje. Vanavond drinkt mijn vriendin een heerlijke cappuccino van de Birdsong met ondertoon van cederhout en ik een lekkere espresso met een beetje geschuimde melk.

Vanaf morgen kunt u deze verse koffiesoorten kopen in de Boot Koffie Winkel in Baarn en in de webwinkel:

Navigatie