BOOT KOFFIE NUMMER 1 VAN NEDERLANDBoot Koffie uit Baarn heeft afgelopen maandag, 24 September jl. tijdens een feestelijke uitreiking de eerste prijs voor “Beste Koffie” in de Misset Horeca Koffie Top 100 (2018) gekregen.

Feestelijke aanbieding
Om dit heugelijke feit met jullie samen te vieren geldt t/m donderdag 4 oktober 2018:
  • 10 kilogram verpakkingen koffie voor de prijs van 9 *
  • 11 verpakkingen van 250 gram voor de prijs van 10 *
  • Franco verzending van jouw bestelling *
* Geldend voor de winnende koffie, de Panama Hartmann Birdsong. Nu bestellen = voor het weekend in huis!
(Deze aanbieding geldt uitstluitend voor wederverkopers van BOOT.)

Voor deze jaarlijkse top 100 bezoekt Misset Horeca koffieschenkers door heel Nederland en onderwerpt hen aan een gedegen onderzoek. Hierbij staan smaak, techniek, beleving, presentatie, entourage en gastvrijheid hoog in het vaandel. De uiteindelijke top 8 is door de hoofdjury een tweede keer bezocht en hier is een definitief oordeel uit gekomen.

Prijswinnaar Barend Boot, eigenaar van Boot Koffie vertelt: ‘We zijn ongelooflijk blij met deze erkenning. Ik ben natuurlijk enorm trots op ons hele team, maar denk ook in dankbaarheid aan koffieboeren, die ons al jarenlang voorzien van prachtige topkwaliteit koffiebonen. Zij maken dat wij dit kunnen doen.’

De prijs werd behaald voor het schenken van de koffie in de Boot vestiging in Het Lokaal in Amersfoort. Barista Dennis van Zal, die de winnende koffie zette, zegt hierover; ‘Het was super spannend dit te doen. Ik heb bewust een thema gekozen voor het jurybezoek. Ik heb drie koffies geschonken van de Hartmann plantage uit Panama waar wij al 20 jaar een nauwe band mee hebben. Ik ben begonnen met een filterkoffie, een ‘natural’, vervolgens heb ik de jury een espresso laten proeven en tot slot heb ik de Hartmann Birdsong bonen gebruikt voor een cappuccino. Blijkbaar zijn deze prima in de smaak gevallen bij de jury.’

Volgens het juryrapport proefden ze in de filterkoffie onder meer amandellikeur, rokerige whisky, aardbeien, kersen, bramen en marsepein. In de cappuccino werden de mooie tonen van volzoete karamel, cacaobitters en cassisbessen geproefd, met een droppige nasmaak.

Naast de nummer 1 prijs heeft Boot Koffie nóg een top 10 nominatie in de lijst. Talud9 uit Utrecht is dit jaar geëindigd op de 6de plaats. ‘Wij zijn supertrots dat zij onze koffie met zoveel liefde en passie weten te bereiden en feliciteren hen van harte met de behaalde plaats.’ Aldus Barend.

 

Navigatie