Tester

Titel: Verslag Koffieproefdag zaterdag 6 februari
Subtitel: Bijzondere mensen met mooie (koffie)verhalen bij Boot.


 
Op de Laanstraat 49 in Baarn vond afgelopen zaterdag dé Koffieproefdag van de maand februari plaats bij BOOT. Je kan natuurlijk elke werkdag en in het weekend op zaterdag bij Boot een ruime selectie aan koffie- en theesoorten proeven, maar een proefdag blijft altijd heel bijzonder. Wij nemen extra de tijd om met de bezoeker te ruiken, te proeven, te genieten en smaakervaringen uit te wisselen.

Sinds 1973 wordt er in veel huishoudens en (horeca)ondernemingen de koffie van BOOT (voorheen The Golden Coffee Box) gedronken en geschonken. Dat blijft bijzonder en daar zijn wij enorm trots op! Geregeld komen en mensen met hun kinderen naar de winkel en deze vertellen dan trots dat opa en oma ook altijd de koffie bij BOOT kochten. De geur van versgeroosterde koffie is hen altijd bijgebleven.

Wij merkten als snel dat er veel mensen speciaal van heinde en ver naar Baarn waren gekomen om de Koffieproefdag bij te wonen. Toen wij de bezoekers vroegen waar zij vandaan kwamen kregen wij o.a. de volgende plaatsnamen te horen: Dordrecht, Bergen, Bussum, Barneveld en zelfs Groningen. Men bezocht de winkel om kennis te maken met de meest geliefde koffiesoorten van Boot en om te leren hoe je de koffie zelf beter kunt bereiden.

Het proefpakket bestaande uit de meest geliefde soorten viel enorm in de smaak bij de bezoekers! De Brazil Santos, Panama Kotowa, Java en de Colombia Organic zijn door veel bezoekers mee naar huis genomen.

Het was gezellig druk in het centrum van Baarn. Zoveel mensen, zoveel verhalen. Zoals het verhaal van en de ontmoeting met:
 
Een koffiepraatje met Teun:
Voor de toonbank staat geregeld een rij van klanten die koffie voor thuis willen meenemen. Als ik daartussen sta is het makkelijk om een praatje met deze mensen te maken. Het leuke is dat deze koffieliefhebbers zo enthousiast praten over hun favoriete koffie. Zoals Teun die uit Zeist was afgereisd. Tot mei vorig jaar dronk hij zijn koffie altijd met melk en suiker. Voorheen smaakte de koffie die hij dronk altijd bitter en hard. Bij zijn eerste bezoek aan Boot in mei leerde hij van een barista hoe je op een ‘japanse’ manier koffie kunt zetten. Je schenkt water dat net van de kook af is uit een kan met een heel klein 'tuutje' op versgemalen koffie in een conisch filter. Zijn liefde voor slow coffee was geboren.

Teun was helemaal verkocht aan de smaak die hij voor het eerst ervaarde en heeft toen meteen alle artikelen gekocht om zelf met deze methode koffie te zetten. Hij merkte vrijwel meteen dat als je de koffie van BOOT drinkt je eigenlijk geen melk en suiker meer hoeft toe te voegen. De koffie smaakte helemaal niet hard en bitter meer maar juist zacht, vol, zoet, fruitig en romig.
 
Marie, José en de Jura
Marie en José houden beide van koffie, gemak en smaak. Marie gebruikt nu cupjes. Dat bevalt haar niet zo goed want ze merkt dat je zelf vrij weinig kan bepalen van de smaak. Bovendien is het niet echt vers. Met een volautomaat van Jura is de koffie altijd vers gemalen en direct gezet. Dat ruikt zo lekker. Marie valt ook voor het kleine formaat van deze Jura. De smaak vindt ze geweldig. José heeft nog wel een koffie molen maar die gebruikt ze maar zelden. Ze heeft een pakje filter koffiebonen uit Colombia gekocht om thuis te proberen in haar filtermachine.

Wat is jouw koffieverhaal?
Wij horen graag ook jouw koffieverhaal tijdens een volgende proefdag. Bekijk de agenda voor een overzicht van alle activiteiten omtrent (BOOT) koffie. En uiteraard kan je ook altijd het proefpakket ook in de webwinkel bestellen.

Navigatie