Koffie-truffel-bonbons van BOOT

Waarom Koffie-truffel-bonbons van BOOT?
Omdat de arabica plantage koffies van BOOT prachtig combineren met bijzondere chocolades.

Wat is er dan mooier om de smaak van de koffie te omhelzen met chocolade en samen te laten komen in je mond, liefst tijdens het genieten van een kopje koffie of als dessert.
 
Barend Boot is van jongs af aan gek geweest op het combineren van koffie met chocolade in een bonbon. Hiervoor werkte hij samen met Kees Raat en Unlimited Delicious en later met Ralph en Patty Bond van Bond en Smolders. Zo ontstond de  Panamaria bonbon.

Nu is er een nieuw tijdperk aangebroken, die van de BOOT koffie-truffel-bonbons.
Onze koffie-truffel-bonbons worden in kleine aantallen handgemaakt in verschillende unieke vormen. Wat proef je? Stel je voor: een krokante chocolade buitenrand met 'binnenin' een zacht fluwelig mengsel van (slag)room, met de hand gezette filter koffie en samengestelde cacao-pasta. Elke plantage koffie komt met haar unieke smaak helder, subtiel en gelaagd in de verschillende bonbons naar voren. Zo zijn er zes plantage koffies vertegenwoordigd in een herkenbare bonbonvorm. Bij het product in de webwinkel kun je zien welke bonbon welke koffie vertegenwoordigt.

De pure chocolade combineert prachtig met de Panamaria. De bio Brazil Terezinha komt met haar gelaagdheid subtiel naar voren in de melk truffel bonbon met een toefje pure chocolade.De witte, melk en pure chocolade is geselecteerd in het Callebaut Quality Partner Program. Callebaut is een grote chocolade producent. Ze voert meer dan 700 soorten chocolade-producten van laagwaardig tot hoogwaardig. De gebruikte chocolades in onze bonbons zijn hoogwaardig en hebben een perfecte balans. Het QPP is een ambitieus programma waarmee de cacaoboeren waarmee samengewerkt wordt een goede prijs krijgen en ondersteuning en training.
 
Jos van Zijl is de chocolatier en de 'schepper' van deze zes bonbons met daarin verwerkt de smaken van zes van onze plantage koffies. Hij heeft een klein atelier in Goes waarin hij met zijn vrouw en een team van (deels gehandicapte) medewerkers in Goes deze bonbons met de hand maakt. Birgit zet alle filterkoffies met de hand. Toevallig kwamen Jos en Birgit langs in Baarn en proefden drie verschillende koffies op de Koffie-Zet-Dag. De smaak van de koffie liet hem niet meer los. Hoe zou het zijn om de smaak van verschillende subtiele en krachtige koffiesmaken in een bonbon te vangen?

Toen Jos aan Barend de koffieman zijn eerste bonbons liet proeven en de lach op Barend's gezicht gaandeweg groter zag worden, riep hij uit: Hier doe ik het voor! Ja, zeg ik "Hier doen we het voor! Opdat ook jij als lezer en genieter uitroept, " wow, wat een smaak, wat een omhelzing van koffie en chocola!".
 
Op onze toonbank in Baarn staan de zes soorten koffie-truffel-bonbons uitgestald in een chocolade vitrine. Een heel mooi cadeau gecombineerd met een pakje koffie. Je kunt ook kiezen uit smaakvolle doosjes in verschillende maten. Ze zijn ook te koop in de Boot Koffie webwinkel, en er zijn ook speciale verpakkingen voor de brievenbus. 

Barend Boot

 

Navigatie