Nieuws

Nieuwe oogsten van prijswinnaars - minstens zo lekker als vorig jaar!
De nieuwe oogsten zijn minstens zo lekker en veroveren nu al vele koffieharten.

Lees meer...
Coffee hotspot – Coffee Room Amsterdam
Coffee Room Amsterdam is al jaren een vaste horecaklant van BOOT Koffie. Coffee Room schenkt de prijswinnende Panama Hartmann Birdsong Espresso (abrikoos, kers, zoet, kruidig). Een gezellige zaak waar je niet alleen goede koffie kunt drinken, maar ook terecht kunt voor heerlijke lekkernijen. Denk aan zelfgemaakte cakes, smoothies, koekjes en lekkere sandwiches. Absoluut een aanrader om een keer langs te gaan!

Lees meer...
Heleen van Royen valt voor de bonen van BOOT
Na vele, vele proeverijen kwamen we toch - weer - uit bij BOOT, omdat we die het allerlekkerst vonden.

Lees meer...
Koffie weetje - Heb jij enig idee hoe koffie groeit?
Heb jij enig idee hoe koffie groeit? Hoe ziet het er eigenlijk uit voordat wij het kopen? En weet je ook waar het vandaan komt?
 

Lees meer...
Uitzending Keuringsdienst van Waarden - Een zoektocht over de smaak “mokka”
Bekijk de uitzending - Aanvang fragement: 17:40

Na de aflevering eind 2018 over “single origin” koffies duikt het populaire tv-programma “Keuringsdienst van Waarde” opnieuw in de koffie. Ditmaal neemt presentatrice Marijn Frank de kijkers mee op een zoektocht over de smaak “mokka”. Op donderdag 11 juli wordt de aflevering om 20:25 uur uitgezonden op NPO3. Barend Boot, eigenaar van Boot Koffie, vertelt als deskundige in de aflevering over de herkomst van het begrip “mokka” en de oorsprong daarvan in de Jemenitische koffie en de havenplaats Mocha. Onmisbaar voor koffieliefhebbers!

Lees meer...
Drink je mee met dit prachtige koffieverhaal, met de impact: een goede prijs voor de boer?
Bezoek Thaise koffieboer van de "Pride of Thailand" Doi Chaang aan winkel Boot Koffie.
 
Ruim 30 jaar geleden werden de eerste arabica koffiestruiken op de berghellingen in het noorden van Thailand aangeplant. Doel was de arme boeren een beter bestaan te bieden met de koffieverbouw. De opiumverbouw opgedrongen door de krijgsheren, zorgde in de regio voor geweld, uitputting van de grond, ontbossing. Boot Koffie was vanaf dat prille begin van de koffie betrokken bij het ontstaan van de koffiecultuur in Thailand. De vader en moeder van eigenaar Barend Boot leerden de koffieboeren koffie te selecteren,  koffie te branden en te ‘cuppen’ en hoe goede arabica-koffie proeft. Mevrouw Patchanee en andere Thaise agronomen kwamen enkele keren naar Nederland. Jaarlijks werd de nieuwe oogst Pride of Thailand koffie in Nederland binnengehaald vaak via Direct Trade. En alles biologisch

Lees meer...
Enthousiaste koffieboeren op bezoek bij Boot Koffie
Een groep van vijftien koffieboeren uit Costa Rica, Panama, Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua was op uitnodiging van Barend Boot op bezoek bij Boot Koffie.
 
Doel was het uitwisselen van informatie. Afgelopen jaren daalde de koffieprijs op de wereldmarkt steeds verder. Slecht nieuws voor de koffieboeren. Dat moet anders volgens Barend Boot.

Lees meer...
Dinsdag 4 juni 2019 –  Kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika op bezoek bij BOOT Koffie
BOOT Koffie ontvangt op dinsdag 4 juni van 14.00 tot 16.00 uur twaalf kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika in haar winkel in Baarn. Belangrijk onderdeel van het middagprogramma is een groepsgesprek met de boeren, om uit eerste hand te horen waar dromen, behoeften en beperkingen liggen. Mede op basis daarvan kan brander BOOT Koffie haar steunprogramma aan koffieboeren verder vormgeven.

Lees meer...
Boot Koffie aanwezig tijdens NK blindproeven (Wijn)
Zondag 26 mei a.s. vindt de 2e editie van het NK blindproeven (wijn) plaats in Soesterberg. Het belang van deze competitie is groot. 22 teams bestaande uit liefhebbers en sommeliers strijden voor een deelname aan het WK blindproeven. Slechts 1 team zal Nederland vertegenwoordigen. Het WK zal op 11 en 12 oktober 2019 plaatsvinden op Château de Chambord, één van de mooiste en grootste kastelen in Frankrijk.
 

Lees meer...
Artikel FD - En de koffieboer, hoelang ploetert hij nog voort?
Doe met ons mee !
Het kan anders
met de ploeterende koffieboer
Hee jij koffiedrinker, koffiecultuur, koffiebrander
Staan jullie aan onze kant?
Ja toch! Het MOET ANDERS. Doe met BOOT mee
 

Lees meer...

Navigatie