Winnende Plantage La Mula GeishaBarend Boot: "Heel bijzonder vers koffie nieuws uit the Best of Panama 2014: Plantage La Mula van mijn broer Willem Boot heeft net de eerste prijs in de Geisha Natural Categorie gewonnen en de vierde plaats in de categorie Geisha Washed. Willem Gefeliciteerd! Willem heeft jaren aan zijn droom plantage gewerkt samen met manager Kelly Hartmann. In februari waren Yoeri Joosten en ik nog op de la Mula plantage samen met Kelly. Lees hier het verslag van ons bezoek aan de plantage."

Op een warme zomerdag begon ons avontuur naar de plantage van Willem Boot. Kelly Hartmann, van wie wij onze Panama Birdsong afnemen, pikte ons op, ongeveer een half uur verwijderd van de vulkaan Baru. Terwijl ik de gesprekken tussen Barend en Kelly probeerde te ontcijferen met mijn gebrekkige Spaans, hield de verharde weg op. Na een half uurtje over het pad gedanst te hebben, moesten we te voet verder. Langs een steil pad klommen we dapper omhoog, waar we na 5 minuten, zwaar ademend en zwetend weer stil stonden.

Nu begreep ik waarom Willem zich op zijn dooie gemak naar boven had laten dragen door een ezel. We lieten ons niet kisten en gingen verder. Boven aan de berg werden we ontvangen door de eerste Geisha koffiebomen op het gazon van het huisje waar de plukkers verbleven. Prachtige exemplaren, vol bessen en zonder verschijnselen van de actuele koffie ziekten. De grote, haast vierkante, rijprode bessen staarden me aan. Dit moest geproefd worden. Een waanzinnig fruitige bes.

Kelly vertelde over de karakteristieken van de Geisha bomen en ook over onze nieuwe omgeving wist hij veel te vertellen. Verderop in het oerbos vertelde hij dat hij recentelijk was gewaarschuwd om niet alleen door dit bos te lopen. Er zouden jaguars wonen en die hebben geen beste verstandhouding met de mens.

Hier raakte ik Barend even kwijt, maar ik wist dat ik hem, als ik een paar takken opzij zou duwen, al snoepend van de koffiebessen, zou terugvinden. Nog even hebben we genoten van het spectaculaire uitzicht. Het afscheid viel zwaar.

Groet, Yoeri


Wilt u de Panama La Mula Geisha zelf ervaren?
Bestel dan de limited edition 2013 als espresso of als filter koffie.

Navigatie