Terugblik Koffie-ZET-dagDe eerste koffie-ZET-dag bij Boot Koffie is een feit. Waarom een koffie-ZET-dag? Omdat onze missie het leveren van de beste koffie voor thuis of op het werk is. Dat gaat natuurlijk gepaard met de beste manier van koffie zetten, vinden wij. Dus met het leren van een paar eenvoudige handelingen kunnen mensen thuis veel betere koffie zetten. Daarom wilden we een koffie-ZET-dag organiseren, zodat de koffie die u drinkt veel beter smaakt!

 

18 oktober was het feest, buiten op straat was de vers gebrande koffie al te ruiken.  Buiten op straat kwam het eerste kopje koffie je al tegemoet. De Java gezet met de Cafetière, een heerlijke kruidige smaak blijft op je tong plakken. Hup naar binnen, want daar staan mensen om een tafel te luisteren naar wat Dirk van Koffie Leute verteld over de Hario V60, oftewel ouderwets opschenken. Eerst maakt hij het filter nat, zodat de papiersmaak verdwijnt en het filter niet omklapt bij het inschenken van de koffie.


Krakend en piepend wordt de koffie door een kind gemalen, door een houten handmolen zoals vroeger bij ons aan de muur hing. Met een golvende beweging schenkt Dirk het water op de gemalen koffie, even laten bloemen en daarna doorschenken. Heerlijk die Panama Lot 10, een natural, dat betekent dat deze koffie in het besje gedroogd is en daardoor extra fruitig smaakt.Naast The Golden Coffee Box-brander werd een wel heel bijzondere koffie gezet. Het proces werd aandachtig in de gaten gehouden door drie collega’s van Boot Koffie. De hele dag was een feest waarin alles aangeraakt mocht worden, zelfs de combi espressomachine en molen van Solis werd uit de kast gehaald.
Zaterdag 1 november is het weer feest want dan wordt deze koffie-ZET-dag nog eens dik over gedaan.
Om 9 uur ’s ochtends gaan de deuren open en kan het spelen beginnen. Wil je leren hoe je echt lekkere koffie zet met een Aeropress of Chemex? Loop dan gewoon binnen want het staat al voor je klaar. Tot dan!
 

Navigatie