Jemen Port of Mokha Hayma Ahmad Microlot Espresso
 

Jemen Port of Mokha Hayma Ahmad Microlot Espresso

Zwarte bessen, pure chocola, grapefruit, honing, vijg, sappig, umami.

Wees er snel bij als je deze koffie thuis wilt ervaren! Er is slechts een zeer beperkte hoeveelheid beschikbaar. Per kop thuis gezet € 2,25.

Intensiteit:


Crop:

2018.

Land van herkomst:
Jemen, Hayma, provincie Sana’a.

Koffiesoort:
Variëteiten: Arabica Udaini, natural.

Koffieplantage:
Koffieboer Ahmad Al Subeih, 2350 meter hoogte boven zeeniveau.

Certificering:
Geen certificaat, wel organic.

Smaakindicatie:
Zwarte bessen, pure chocola, grapefruit, honing, vijg, sappig, umami.

Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, duwpot/cafetiere. Mogelijk om met melk te nuttigen.

Achtergrond:
BOOT heeft in de Jemen Port of Mokha auction van Mokhtar Alkanshali eind november een nieuw microlot gekocht, deze keer van koffieboer Ahmad al Subeih. Jemen filter koffie van deze kwaliteit  is een unieke sterren koffie, die volgens Barend Boot het beste te ervaren is in een wijnglas. Het wijnglas helpt je om de werveling van het hele aroma spectrum van de koffie te ervaren. “En als dan tegelijk met de aroma’s de koffie je mond in glijdt, dat is zo bijzonder” zegt Barend. “Alsof je even de hemelpoort binnen gaat, zo breed van smaak. Met tonen van zwarte bessen, pure chocolade, honing, zoet en sappig en ook een punch van pittige umami-smaken. Geweldig”! De Jemen koffie van Port of Mokha en Mokhtar boden wij in 2018 ook aan en deze was in korte tijd uitverkocht. Zoveel mensen jubelden over deze koffie. Dit zijn prachtige koffies met een wel heel bijzonder verhaal: "In een klein houten bootje ontvluchtte koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali het recente oorlogsgeweld in Jemen. Zijn koffer was gevuld met koffiebonen en koerste naar de Verenigde Staten. Deze koffiebonen moesten het predicaat ‘beste koffie van de wereld’ krijgen. Op deze manier hoopt de jonge sociale..." Lees verder.

Voorbeelden recept:
Aandachtig met de hand zetten met een half automatische espressomachine en vers malen levert altijd een beter resultaat.

Het recept voor Espresso is afhankelijk van merk half automatische espressomachine. Barend Boot krijgt een zeer goed resultaat bij de Quickmill machine met een iets lagere temperatuur water ( tussen 88 en 92 graden), gewicht in 2 kops bakje filterhouder 17 gram gemalen koffie in, zettijd 25-30 seconden, 41 tot 45 gram gezette koffie uit.
 
Serveren in voorverwarmde kopjes of dubbelwandige glazen. Ook iets kouder zal de espresso verrassend smaken!

 

€45,00 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie