Koffie abonnement 5x - Colombia Organic EKO Espresso - 200 grams koffie enveloppe
 

Koffie abonnement 5x - Colombia Organic EKO Espresso - 200 grams koffie enveloppe

Goede balans van body en aroma; smaakvol.

Geef het aantal malen op dat je 5 weken lang 200 gram koffie wilt ontvangen.

Met een abonnement ontvang je 5 weken achter elkaar 200 gram versgeroosterde koffie naar keuze. De speciale koffie enveloppen worden gratis verzonden. Bestel voor woensdag! Dán wordt je filter- of espressokoffie uiterlijk elke woensdag geroosterd, donderdag verstuurd en deze ligt vrijdag als koffie-enveloppe in de brievenbus.

Intensiteit:


Crop:

2018

Land van herkomst:
Colombia, district Santander

Koffiesoort:
100% Arabica. Variëteiten typica, caturra en Colombia.

Koffieplantage:
Kachalu boerenorganisatie. De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter, provincie Santander, Oiba.

Certificaat:
Organic, EKO keurmerk, rainforest/schaduwkoffie.

Smaakindicatie:
Toegankelijk, zeer aromatisch, volle en stevige zoetheid, karamel en chocolade, sprankeling van zoet fruit, zeer gebalanceerd, fruitige nasmaak. Passend voor elk moment van de dag.

Zetmethode:
Espressokan en espressomachine.

Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. Kachalu betekent ‘hoop’.De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie. Boot Koffie heeft de Kachalu coöperatie 7 jaren lang extra ondersteund met een geldelijke bijdrage voor educatieprojecten. Boot Brander Rick Maas bezocht in december tijdens de nieuwe oogst een aantal boeren van de Kachalu coöperatie.

Let op! Buiten NL betaal je wel verzendkosten.

 

€43,50
€42,75 inclusief BTW
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen? Maak een keuze:
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie