Panamaria Filter
 

Panamaria Filter

Toffee, zacht, zoet & abrikoos.

10% korting:
De kortingscode “koffievdmaand” geeft 10% korting op deze koffie bij het afrekenen van jouw winkelmand.

Intensiteit:


Crop:

2017/2018

Land van herkomst:
Panama

Koffiesoort:
Arabica 100%, catuai, caturra

Koffieplantage:
Verscheidene boeren uit het Berggebied van Boquete. Uit de microklimaten van Volcancito, Horqueta en Volcan.

Smaakindicatie:
Toffee, zacht, zoet & abrikoos. Deze koffie is uitermate geschikt voor filter en espresso/cappuccino en kan de hele dag door gedronken worden.

Zetmethode:
Deze koffie is uitermate geschikt voor filter en espresso en kan de hele dag door gedronken worden.

Achtergrond:
Met liefde verbouwd op ruim 1600-1800 meter, in de microklimaten die te vinden zijn op de hellingen van de vulkaan Baru, in het overweldigende grensgebied Panama-Costa Rica in Boquete. Dit zijn de fraaiste plantages gelegen in een ‘bergjungle’ waar de koffie­planten groeien tussen de bestaande gewassen. De zgn. ‘Baharque’ (fijne nevelmist) zorgt dat de koffiebessen optimaal floreren. Diverse vruchtenbomen leveren natuurlijke mest die zorgt voor de specifieke zoet fris sprankelende smaak van deze koffie. Barend Boot: “22 jaar geleden waren mijn ouders op koffiereis door Midden-Amerika. In Panama, aan de grens met Costa Rica kwamen ze een bijzondere plantage tegen. De cheffin van de plantage bleek Maria Ruiz, zij is de ‘moeder’ van deze smaak geworden, waar de koffie naar vernoemd is. De smaak van de Panamaria werd 22 jaar geleden gecomponeerd uit allerlei lots, door Jacob Boot, Maria en Plinio Ruiz aan de proeftafel in Panama.

Boot Koffie bezoekt vier keer per jaar deze boeren om de beste lots in handen te krijgen. Het proeven en selecteren van deze koffie samen met de boeren is jaarlijks een intensief proces die we al 22 jaar perfectioneren.

€26,50 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie