Colombia Kachalu Organic Espresso
 

Colombia Kachalu Organic Espresso

Goede balans van body en aroma; smaakvol.

Intensiteit:


Crop:

2017

Land van herkomst:
Colombia, district Santander

Koffiesoort:
100% Arabica. Variëteiten typica, caturra en Colombia.

Koffieplantage:
Kachalu boerenorganisatie. De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter, provincie Santander, Oiba.

Certificaat:
Organic, EKO keurmerk, rainforest/schaduwkoffie.

Smaakindicatie:
Toegankelijk, zeer aromatisch, volle en stevige zoetheid, karamel en chocolade, sprankeling van zoet fruit, zeer gebalanceerd, fruitige nasmaak. Passend voor elk moment van de dag.

Zetmethode:
Espressokan en espressomachine.

Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. Kachalu betekent ‘hoop’.De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie. Boot Koffie heeft de Kachalu coöperatie 7 jaren lang extra ondersteund met een geldelijke bijdrage voor educatieprojecten. Deze bijdrage wordt nu verleend aan de Panama Kotowa Estate.

Exclusieve Limited Edition koffie uit Colombia
Verwacht medio november 2018
Lees het artikel van Barend Boot

€7,20 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie