Kenia Gichathaini Filter - Limited Edition
 

Kenia Gichathaini Filter - Limited Edition

Sappig en gelaagd, caramel, citrus meloen, peperig en chocolade.

Intensiteit:


Crop
:
2015 – 2016.

Land van herkomst:
Kenia, Nyeri district, Mount Kenia, 1600 – 1900 meter boven zeeniveau.

Koffiesoort:
100% Arabica: variëteiten SL 28, SL 34, Batian.

Koffieplantage:
Gikanda Boeren Coöperatie. Bijna 900 kleine boeren zijn op dit moment verbonden aan de Gichathaini ‘ wet mill’, oftewel een ’was en droog’  boerderij voor de koffiebessen. Dit lot is geleverd door 32Cup uit Antwerpen.

Smaakindicatie:
Sappig en gelaagd, caramel, citrus meloen, peperig en chocolade.

Zetmethode Filter:
Licht gebrand. Perfect voor de filtermachine. Nog beter met de hand gezet in het Hario filter en Aeropress. Het beste in de Chemex.
 
Recept Chemex van Barend Boot: 34 gram grover gemalen filterkoffie op 430-450 gram water in de Chemex 500 ml, zetten in circa 4 minuten. Serveren in dunwandig porselein of glaasjes.

Achtergrond:
Het is een mooi gezicht om te zien hoe de koffiestruiken op de rode vulkanische berghellingen van de Mount Kenia staan. De Gichathaini koffie is een oude bekende van Boot Koffie. Zo’n zeven jaar geleden proefde Barend Boot voor het eerst een prachtig lot van deze koffie. In 2010 werd een Gichathaini koffie een winnaar in de Specialty Coffee Association of America (SCAA). De boeren zijn lid van de Gikanda Boeren Coöperatie. De koffiebessen worden ontpulpt en gefermenteerd gedurende 24 uur. Daarna worden ze uitgebreid gewassen in kanaaltjes met stromend water. Na een uitvoerige selectie worden de  pitten nauwkeurig in de zon gedroogd op droogtafels. Dit proces kan wel 3 weken duren.

€9,50 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie