Panama Kotowa Dark Roast Espresso
 

Panama Kotowa Dark Roast Espresso

Bittere chocolade, cederhout met zoet bovenin.

Voor filter, medium espresso en dark roast.
Deze koffie wordt in drie roosterprofielen aangeboden! Licht voor filter, medium voor espresso en donker voor dark roast!

Intensiteit:


Crop:
2015-2016.
 
Land van herkomst:
Panama.
 
Koffiesoort:
100% Arabica, variëteiten caturra, typica.
 
Koffieplantage:
Finca Kotowa estate, Noord-West Panama, district Boquete. 1400 meter hoogte boven zeeniveau.
 
Certificaat:
Direct Trade.
 
Smaakindicatie:
Zoet en vlezig donkere smaak met gedroogd fruit van abrikoos, limoen, met melkchocolade en karamel. Goede balans, vol en stevig met een wijnachtig zuurtje. "Snoepjes" - sap.
 
Achtergrond:
Het Boquete district in Panama is bekend om zijn goede koffieplantages. Kotowa Estate is een van de oudste familieplantages, bijna 100 jaar oud. Ze ligt op 1400 meter hoogte tussen de berghellingen, bij het oude familiehuis van Ricardo’s grootvader Duncan MacInTyre. Deze heet Kotowa omdat dit het woord voor “berg” is in de taal van de indianen uit het Ngobe Bugle gebied, die het land cultiveren. Kleinzoon Ricardo Koyner begon 7 jaar geleden op 1700 meter met een tweede organische koffieplantage - de Duncan estate-- genoemd naar zijn grootvader. De combinatie van rijke, goede aarde, regen, wind, zonneschijn en bewolking en de hoogte zorgt voor mooie body, chocolade-fruitig aroma en een sprankelende smaak van blauwe bessen. Ricardo is met zijn achtergrond als agronoom, er van overtuigd dat hij zijn planten op natuurlijke wijze kan beschermen tegen ziekten, zonder de hulp van pesticiden en herbiciden. De bessen worden handgeplukt door de Ngobe indianen, die wel 7 keer teruggaan naar de koffiestruik om alleen de rijpe bessen te plukken. De plantage gaat heel bewust met haar werknemers en het milieu om. Ricardo wint jaarlijks prijzen in de koffie competitie ‘Best of Panama’ en werd dit jaar algemeen tot ‘beste koffieboer van Panama’ bekroond. De plantage zorgt standaard voor verbetering van de leefomstandigheden van de indiaanse werknemers. Ricardo Koyner, eigenaar van de plantage en Barend Boot maken zich samen sterk voor continue verbetering van de leefomgeving van de Ngobe indianen. Een nieuwe stap in dit proces was in 2013, de donatie: van elke verkochte kilo Kotowa werd 1 euro geïnvesteerd in behuizing en materialen. In 2015 werd geld gedoneerd.

€7,25 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie