Kenia Kagumo-ini Espresso
 

Kenia Kagumo-ini Espresso

BEPERKT OP VOORRAAD!
Suikerig en sappig, citrus en bosbessen, verfrissend.


Intensiteit:


Crop:

2016
 
Land van herkomst: 
Kenia, Kirinyaga
 
Koffieplantage:
Kagumo-ini AB +, Mugaga Boeren Cooperatie
 
Koffiesoort:

100% arabica, variëteit SL28 & SL34
 
Groeihoogte:
Tussen 1220 en 2300 meter.
 
Smaakomschrijving Espresso:
Sappig en suikerig aroma, zoete fruitige bosbessensmaak met noten. Brede koffie in rijke lagen uiteenvallend. Gebalanceerd. Licht citrus en limoen. Verfrissend.

Zetmethode:
Zeer geschikt voor espresso én cappuccino. Deze Kenia heeft een zoet fruitig karakter dat je goed proeft door de melkschuim of warme melk heen. Als espresso is de koffie geschikt om actief te worden, te creëren en te scheppen. Een verfrissende boost.
 
Achtergrond:
Kagumo-ini is de naam van een koffie ‘was/verwerkings’ fabriek van de Mugaga Boeren Cooperatie. Ze ligt op 3 kilometer van het stadje Karatina in Nyeri en op 1600 meter hoogte boven zee. Koffie uit Nyeri is bekend vanwege de hoge kwaliteit en de intense fruitsmaken in de koffie. Boot Koffie heeft de afgelopen 20 jaar vaker koffie uit Nyeri aangekocht. De laatste keer In 2013 hadden we ook een mooi lot van de Kagumo-ini. Deze fabriek verwerkt de rijpe koffiebessen van 5 nabijgelegen dorpjes van nu 1500 kleine koffieboeren. De koffieboeren verbouwen koffie tussen 1220 tot wel 2300 meter boven zeeniveau. Water voor het wassen van de gefermenteerde bessen komt uit de nabij gelegen Ruiru rivier. De koffiebonen worden gesorteerd, ontpulpt, gefermenteerd en vervolgens opnieuw ‘geweekt’ en gewassen, gespoeld en gesorteerd naar dichtheid( zwaarte) van de boon.  Daarna  worden de koffiebonen in de zon gedroogd op verhoogde droogbedden voor maximaal 14 dagen.

De Mugaga cooperatie zorgt voor programma’s voor school en onderwijs, landbouwcursussen en trainingen.
 

€9,50 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie