Guatemala Pulcal Tekicik Espresso - Limited Edition
 

Guatemala Pulcal Tekicik Espresso - Limited Edition

Bessensap, rook, sinaasappel, cacao, zo romig.

Intensiteit:

 
Crop:

2016.
 
Land van herkomst:

Guatemala, provincie Antigua, Sacatepequez Departement. Ligging op de zuidelijke helling van de vulkaan Agua.
 
Koffiesoort:

100% Arabica, Tekicik (variant ontwikkeld uit de bourbon).
 
Koffieplantage:

Hacienda Carmona. Gemiddelde temperatuur 24 graden Celsius, luchtvochtigheid 70%, 715 hectare. 1580 tot 1850 meter boven zeeniveau.
 
Certificaat:

Direct Trade Hacienda Carmona - Boot Koffie.
 
Smaakindicatie:

Expressieve geur van koek, bessenjam, rokerige thee met sinaasappelschil en chocolade. Superbe zoetheid van bessen en sinaasappel kumquat, gevolgd door een lagere noot van cacao en chocolade. Romig mondgevoel. Geweldig.

Achtergrond:
Hacienda Carmona is gevestigd in het Antigua district. De koffie wordt verbouwd op 1580 tot 1850 meter hoogte. De koffie van Carmona wordt "Café Pulcal" genoemd. De berglandkoffie uit dit gebied wordt vaak beschouwd als het beste wat Guatemala te bieden heeft. Deze grote boerderij dateert uit het begin van de koloniale tijd, waar koffie werd aangeplant vanaf het einde van de 18e eeuw toen de boerderij werd overgenomen door de familie Zelaya. Ze werd onderscheiden in Parijs als de beste koffie van de wereld in het begin van de vorige eeuw. De eerste export vond al in 1918 plaats. Carmona wordt gerund door Maria Zelaya Aguirre sinds 1959, en ze is de derde generatie die werkt en woont op Hacienda Carmona. Carmona heeft een uniek micro-klimaat in de vallei van Antigua en perfecte heuvels voor de zon en goed drainerende gronden.

€8,50 inclusief BTW
Kies de gewenste verpakking:
Wilt u bonen of gemalen koffie ontvangen?
Indien gemalen vermeld uw machine merk en type:
Aantal

Toevoegen aan wenslijst
Er zijn nog geen reviews over dit product geschreven.

Navigatie