Koffiebonen



De lekkerste koffie begint bij de beste arabica koffiestruiken. Daarvoor reizen wij naar de hoogst gelegen berggebieden. De hoogte waarop de beste koffiebessen groeien, bedraagt in de meeste koffielanden tenminste 1200 meter. Het plukken van de koffiebessen dient zorgvuldig en selectief te gebeuren; alleen de rode rijpe bessen ontwikkelen de beste groene koffiebonen. In balen van 60 tot 70 kilogram wordt de groene koffie van de plantages naar onze branderij verscheept. Natuurlijk keuren wij de groene bonen vooraf op geur, aroma en smaak. Alle koffiesoorten worden in de branderij op ambachtelijke wijze gebrand; volgens de traditionele methode, waarbij de koffie in kleine hoeveelheden in een roterende trommel bij een temperatuur van ca. 220 C langzaam wordt geroosterd. Als de geroosterde bonen gekoeld zijn kunnen ze verpakt worden. Nu kunt u de koffie vers zetten en is het tijd voor uw genietmoment.

Bestel hier direct uw koffie uit het webwinkel assortiment via het menu aan de linkerzijde.
Voor een nog uitgebreider assortiment bezoekt u de koffiewinkel te Baarn.

Bestsellers

Navigatie